Световната здравна организация планира евакуацията на три болници от ивицата

...
Световната здравна организация планира евакуацията на три болници от ивицата
Коментари Харесай

Световната здравна организация планира евакуацията на три болници от ивицата Газа

Световната здравна организация възнамерява евакуацията на три лечебни заведения от линията Газа, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1058
Говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер заяви, че сега организацията изготвя проектите за евакуация, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Трите лечебни заведения са " Аш Шифа ", откъдето група бебета към този момент бяха евакуирани, Индонезийската болница и болничното заведение " Ал Ахли ".   " Аш Шифа " е най-голямата болница в линията Газа. Болницата " Ал Ахли " пък има над 140-годишна история, прибавя ДПА, като цитира представителя на СЗО.

Болниците в палестинската територия попаднаха под обстрел по време на спора сред Израел и " Хамас ". Всички медицински заведения в северната част на линията Газа де факто преустановиха обикновено действие, отбелязва Ройтерс. В тях обаче остават пациенти, които не са в положение да ги изоставен. В лечебните заведения има и разселени от спора поданици на Газа. " Всичко това лишава цялото население на северната част на Газа от здравни грижи ", съобщи Линдмейер.

Същевременно организацията на Организация на обединените нации за децата УНИЦЕФ предизвести за риск от експлоадирането на всеобщи епидемии, които биха могли да причинят гибелта на доста деца в гъстонаселения анклав, където хиляди хора са наблъскани в препълнени убежища при дефицит на чиста вода и неприятни санитарни условия, съобщи ДПА.

Болницата " Аш Шифа " пък се нуждае от профилирани коли за спешна помощ за евакуацията на над 50 пациенти с гръбначни контузии и на към 20 пациенти, които са на диализа, добави представителят на СЗО. Нужни са и гаранции за сигурността, които да бъдат дадени и от " Хамас ", и от Израел, с цел да не попаднат колите за спешна помощ под обстрел.

Говорителят на СЗО описа и, че две от 33-те прибързано родени бебета, които трябваше да бъдат евакуирани от линията Газа, са умряли в нощта преди евакуацията, съобщи Франс прес. 28 прибързано родени бебета са пристигнали през вчерашния ден в Египет през пропускателния пункт " Рафах ". Преди това те са били превозени от " Аш Шифа " към Емиратската болница в южната част на линията Газа и едвам оттова са били изведени от палестинската територия. Три от прибързано родените бебета от " Аш Шифа " са останали в Емиратската болница, добави представителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдер.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР