Световната здравна организация и около 500 експерти се споразумяха за

...
Световната здравна организация и около 500 експерти се споразумяха за
Коментари Харесай

Световната здравна организация, експертите постигнаха забележително споразумение за това как да се дефинират болестите, предавани по въздуха

Световната здравна организация и към 500 специалисти се споразумяха за първи път какво значи една болест да се популяризира по въздуха, в опит да се избегне объркването при започване на пандемията от COVID-19, което съгласно някои учени коства животи.

Базираната в Женева здравна организация на Организация на обединените нации разгласява механически документ по тематиката на четвъртък. В него се споделя, че това е първата стъпка към създаването на това по какъв начин по-добре да се предотврати този тип предаване, както за съществуващи болести като морбили, по този начин и за бъдещи закани от пандемия.

Документът заключава, че дескрипторът „ по въздуха “ може да се употребява за инфекциозни болести, при които главният вид предаване включва патогена да пътува във въздуха или да бъде суспендиран във въздуха, в сходство с други термини като „ водни “ заболявания, които се схващат в разнообразни дисциплини и от обществеността.

Почти 500 специалисти способстваха за дефиницията, включителн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР