Световната здравна организация и нейни партньори доставиха гориво и спешни

...
Световната здравна организация и нейни партньори доставиха гориво и спешни
Коментари Харесай

СЗО снабди с гориво и консумативи 4 болници в Газа

Световната здравна организация и нейни сътрудници доставиха гориво и незабавни медицински консумативи на болница Ал Шифа и още три лечебни заведения в Газа.

Преди началото на войната Ал Шифа бе най-голямата болница в анклава, само че безмилостните военни дейности и големият брой ранени са изчерпали потенциала й.

„ Доставихме гориво на болничното заведение, с цел да могат да включат осветлението и апаратурата и да възстановят интервенциите. Проблемът е многостранен, само че се опитваме да решим някои детайли и най-малко част от болничното заведение да проработи още веднъж “, споделя Шон Кейси – координатор на незабавната филантропична помощ в СЗО.

Въпреки че са доставени 19 200 литра гориво за генераторите, СЗО твърди, че са нужни доста по-големи количества.

„ Има огромен риск от апетит в Газа. Всички в болничното заведение споделят, че имат единствено ориз. Хранят се по един път дневно и остават гладни. Ние донесохме медицински консумативи, само че всеки желае храна. Сега се опитваме да изправим кухнята в болничното заведение “, добави Кейси.

Инсталациите за О2 в Ал Шифа са разрушени при военните дейности. Болничният комплекс дава леговище на 50 000 разселени палестинци.

СЗО алармира, че към момента не е обезпечен безвреден и непрекъснат достъп за филантропичните служащи, които би трябвало да доставят храна, вода, гориво, медикаменти и други незабавни доставки в линията Газа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР