Световната здравна организация даде разрешение за спешна употреба на ваксината

...
Световната здравна организация даде разрешение за спешна употреба на ваксината
Коментари Харесай

СЗО одобри за спешно използване китайската ваксина на Синофарм

Световната здравна организация даде позволение за незабавна приложимост на имунизацията на китайската компания "Синофарм ". За първи път Организацията утвърждава препарат против COVID-19, който не е създаден от западна страна. Ваксината към този момент е сложена на милиони хора по света.

Експертна група на СЗО предлага да бъдат поставяни две дози от имунизацията на "Синофарм " на хората над 18-годишна възраст. Ефикасността ѝ се прави оценка на 79 %. Това е първата китайска ваксина, получила позволение за изключителна приложимост от международната организация. Одобрението ѝ ще разреши включването на препарата в програмата КОВАКС, която има за цел да обезпечи ваксини за по-бедните страни.

"Това уголемява листата с ваксини, които КОВАКС може да купува. И дава убеденост на страните да ускорят одобряването от техните регулаторни органи и да внасят и слагат ваксини ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Оценката на последните клинични данни и индустриални практики на "Синофарм " стартира на 26 април. Досега СЗО е одобрила имунизациите на "Пфайзер ", "Астра Зенека ", "Джонсън и Джонсън " и "Модерна ". Следващата седмица се чака решение и за другата съществена китайска ваксина - тази на "Синовак Байотек ".

Смята се, че имунизацията на "Синофарм " се употребява в 42 страни по света, главно в Латинска Америка, Азия и Африка. Предимство на имунизацията на Пекин е, че може да се съхранява при температура от 2 до 8 градуса и това я прави изключително подобаваща за страните с по-малки благоприятни условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР