Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова

...
Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова
Коментари Харесай

Пламена Миткова: Имам амбиции за Европейското първенство в зала

Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова получи премията си за Атлет номер 1 на България за 2022 година в анкетата на списание „ Атлетика “.

Сред отличените на днешната гала в хотел „ Метрополитън “ в София бяха още третият Божидар Саръбоюков, петият Лъчезар Вълчев, деветата Пламена Чакърова, десетият Васил Русенов, 12-ата в анкетата тази година Ирен Саръбоюкова, 14-ата Елена Аргирова, както и Боян Хаджитодоров, Ана-Мария Петкова и Васил Антонов. Последните двама бяха отличени измежду спечелилите в А1 Атлетика за младежи за 2022 година.

Миткова разкри, че възнамерява присъединяване на Европейското състезание по лека атлетика на закрито за мъже и дами в Истанбул, Турция след по-малко от два месеца.

„ Равносметката е, че се справихме доста добре и мислим да продължим по същия метод със същите проекти, а може би малко ще ги подобрим естествено. За тази цел ще се вдигнат и тренировките. Смятам, че в случай че съм здрава, ще реализираме триумфи. Имам упоритости за Европейското състезание сигурно. Не единствено аз, само че и треньорът ми също. Готвим се за надпревари при дамите. Ще вземам участие на шампионати през месец февруари. Ако всичко е наред, а и при малко шанс, и се класирам по класация или норматив, ще вземам участие “, съобщи Миткова.

За старта на зимния сезон, лекоатлетката разяснява: „ Тази неделя ще тичам 200 метра, само че за скока другата седмица на националното състезание при старшата възраст. “

„ В Пловдив с изключение на, че се усъвършенстваха изискванията и имаше ремонт, нашият тим е доста обединен и си оказваме помощ, а това способства за триумфите. Искам да се показва добре на Европейското състезание за мъже и дами, по този начин и лятото на последното ми огромно съревнование при девойките. Тепърва ще има повече упования. Времето ще покаже какъв брой надалеч мога да стигна. Със сигурност всяка година би трябвало да се стартира по-надъхано и с по-голяма убеденост. Надявам се тази година да е още по-успешна “, приключи Миткова.

Автор: Кремена Младенова/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР