Световната шампионка по спортна гимнастика Карлота Ферлито също каза, че

...
Световната шампионка по спортна гимнастика Карлота Ферлито също каза, че
Коментари Харесай

Италианска шампионка по спортна гимнастика: Наричаха ме свиня

Световната шампионка по спортна гимнастика Карлота Ферлито също сподели, че е била обект на психически напън и унижения от страна на свои треньори в предишното, които желали от нея да отслабне. По този метод тя стана следващата италианска гимнастичка, която признава за съществуването на сходни способи в спорта на Апенините, и то когато става въпрос за малолетни девойки. „ Наричаха ме свиня и ми споделяха, че съм дебела ”.

Според Карлота още когато била 8-годишна, треньорите й поискали от нея да отслабне с 1 кг. „ Когато споделих това на татко ми, той стартира да се смее, мислеше, че е някаква смешка ”.

Карлота през днешния ден е на 27 година и е някогашна международна шампионка на греда през 2013 година и една от основните героини на Олимпиадите през 2012 и 2016 година В свое видео в обществените мрежи Ферлито описа тези дни, че питателните й проблеми почнали още на 8 година, когато треньорка й натяквала за броя бисквити, които ядяла на закуска. Карлота твърди, че и тя като шампионките от художествената гимнастика Нина Корадини, Анна Баста и Джулия Галтароса е била подлагана на унижения, свързани с тежестта си. „ Всичко това са минали неща, само че в главата ти те не минават в никакъв случай ”.

Проблеми с храненето призна, че е имала и международната шампионка по спортна гимнастика Ванеса Ферари, чиято майка е българка. В инстаграм Ванеса описа, че на 19 година била изпратена в клиника във Верона и че едвам след 2 г.успяла да се излекува. „ Не бях по никакъв начин сюрпризирана, когато излязоха на бял свят признанията на някои спортистки от художествената гимнастика и аеробиката. Сега съм на 32 година и 25 от тях са минали в гимнастиката, където имам доста позитивни, само че и доста отрицателни прекарвания ”, написа Ванеса.

Досега са близо 30-ина признанията за изтърпяно психическо принуждение над някогашни гимнастички, направени пред Прокуратурата от Бреша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР