Световната рок музика осиротя след смъртта на Джон Лоутън, който

...
Световната рок музика осиротя след смъртта на Джон Лоутън, който
Коментари Харесай

Основателят на Юрая Хийп: Рок музиката изгуби един от най-...

Световната рок музика осиротя след гибелта на Джон Лоутън, който умря на 74-годишна възраст, съобщи съоснователят и водещ китарист на групата " Юрая Хийп " Мик Бокс пред ТАСС.

Бившият вокалист на емблематичната английска група умря на 29 юни.

" Смъртта на Джон Лоутън ме раздруса до дъното на душата и към момента не мога да се съвзема. Джон беше значим член на фамилията на " Хийп " и когато смени на сцената Бърни (Шоу), който по това време беше в болница, разгласи от микрофона: " Можеш да се оттеглиш, само че в никакъв случай няма да напуснеш " Юрая Хийп ". Такъв беше нашият Джон, беше страховит ", споделя създателят на именитата рок група.

" Когато снимахме и правихме концерти в България, не спирахме да се смеем. Винаги ще си припомням тези щастливи времена ", споделя още Мик Бокс и си спомня за прелестните моменти с Лоутън на сцената и отвън нея.

Основателят на " Юрая Хийп " е безапелационен, че рок музиката е изгубила един от най-великите гласове на всички времена, само че наследството, което ни остави, ще живее постоянно ", написа Българска телеграфна агенция.

За една година починаха трима от някогашните членове на " Юрая Хийп ". През септември м.г. си отиде барабанистът Лий Кърслейк, а през ноември и кийбордистът Кен Хенсли.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР