Световната премиера на новото Renault Megane се състоя преди минути

...
Световната премиера на новото Renault Megane се състоя преди минути
Коментари Харесай

Новото Renault Megane - 100% електрическо

Световната премиера на новото Renault Megane се състоя преди минути на автомобилното ревю в Мюнхен, само че наш екип имаше опцията да го види и да разбере детайлности няколко дни по-рано, когато французите от Renault направиха специфична предпремиера. Имахме обаче ембарго по тематиката до през днешния ден, когато е и формалната премиера на модела.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 2
Става дума за Megane E-Tech Electric - вторият мейнстрийм електрически автомобил на Renault след ZOE. Това, което можем да кажем за новия Megane е, че той е 100% електрически, визията му не е авангардна и в нея ясно личат гените на модела. Това е характерен хечбек, само че с малко по-висок клиренс - 180 мм. Така, можем да кажем, че електрическата кола е позиционирана някъде сред кросоувър и хечбек територията.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 3
Megane E-Tech е серийна версия на миналогодишното концептуално возило Megane eVision, само че визията е много изменена. Както можете да видите от фотосите, които направихме във френската столица, автомобилът има сходни пропорции с новия кросоувър Nissan Ariya, с който споделя една и съща платформа - CMF-EV и електрическо задвижване, само че в това време продължава еволюцията на модела.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 4
Още забавни детайлности от външния тип са, че на Megane E-Tech комбинира изскачащи дръжки на предните със скрити дръжки за задните порти. Другото забавно, което е и в основата на по-високия клиренс на автомобила са 20-цоловите джанти (опция, общоприетоо 18 инча), които придават доста забавен образ на електрическия автомобил.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 5
Megane E-Tech Electric в началото ще се предлага 60kW батеря, която ще обезпечи самостоятелен пробег от 470 км в WLTP цикъл на изпитване. Това е повече (+20 км) от това, което Renault в началото заяви. Другото любопитно е, че батерията е извънредно тънка, като това прави пространството в салона много огромно.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 6
Багажникът е с размер 440 литра. Уникалната (според нас) съразмерност на колата се дължи на увеличеното междуосие (2 700 мм), както и на късите надвеси (75 и 80 мм, надлежно откъм гърба и отпред). Това и 20-цоловите джанти придават несравним образ на другояче общоприетата хечбек форма на колата.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 7
Електромоторът е ситуиран начело и изненадва с иновационно маслено изстудяване. Той е с мощ 216 конски сили и разполага с оптимален въртящ миг от 300 Нм. Инженерите дават обещание и доста точно кормилно държание, както и същинско наслаждение от шофирането, само че това ще разберем сигурно по време на първите проби на автомобила, които предстоят.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 8
Вероятно електрическият мотор на предната ос ще създава 215 к.с., само че ще би трябвало да изчакаме формалното издание, с цел да потвърдим тези числа. В салона новият Megene поразява с големи екрани - пред лидера и този на мултимедията. Дизайнерите несъмнено са се стремили да избегнат множеството, само че не всички, физически бутони и превключватели.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 9
Освен двата обособени екрана, единият за приборите пред лидера, а другият, толкоз постоянно срещаният в електрическите транспортни средства през последните години, солиден екран, сходен на таблет, на централната подпора, под който ще намерите дребен набор от физически бутони, би трябвало да обърнем внимание и на квадратния волан, който наподобява ще се трансформира в нова наклонност в автомобилния свят.
 Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо - 10
В продажба моделът влиза от идната година, ще се създава във фабриката на Renault в Северна Франция, а това което би трябвало да отбележим още, е че новият Megane E-Tech Electric ще се продава дружно с актуалните хечбек и комби с мотори с вътрешно горене.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР