Световната премиера на новия филм с участието на Али Мозафа

...
Световната премиера на новия филм с участието на Али Мозафа
Коментари Харесай

Топ звездите на иранското кино са в програмата на Sofia MENAR 2022

Световната премиера на новия филм с присъединяване на Али Мозафа " Костенурката и охлювът " ще бъде в границите на идния " Sofia MENAR ", научи ДУМА от Здравко Григоров и Ангел Хаджийски от " Позор ". Традиционни персийски сладкиши и благоуханен чай ще посрещнат феновете, отишли да видят кино лентата на Реза Хемаси в Дома на киното на 17 януари. В програмата на фестивала е включен и филмът " Празнота ", на който Али Мозафа е режисьор и извършва основната роля.

Една от водещите ирански актриси - Ники Карими (носителка на премията за най-хубава актриса от фестивалите в Кайро, Сан Себастиан, Братислава и Таормина), сяда на режисьорския стол, с цел да сътвори " Казем ага ". Той е номиниран за пет награди на водещия кино фестивал в Близкия изток - " Фаджр ", в това число за най-хубав филм и най-хубава постановка. В основната роля е известният сценичен и кино артист Хади Хеджазифар, който българските фенове ще видят в още една творба от програмата - " Без нищо ". " Без нищо " е най-гледаният ирански филм за миналата година, отличен с пет награди и номиниран в още девет категории на фестивала " Фаджр ". Сред актьорския състав откриваме доайена на иранското кино Парвиз Парастуй (отличен с осем награди за най-хубав ирански артист в интервала 1984-2021) и един от любимците на Асгар Фархади - Бабак Карими.

" По насила " - новият филм на един от водещите млади режисьори в иранското кино Реза Дормишиян също ще има премиера в границите на " Sofia MENAR ". Цяло съзвездие от ирански звезди свети на екрана: класикът Хомаюн Ершади, любимката на българските фенове Негар Джавахерян, Парса Пирузфар от миналогодишния шлагер на фестивала " Пълна каша ", Реза Бехбуди и още веднъж Бабак Карими.

14-ият " Sofia MENAR " ще се състои от 14 до 30 януари в Дома на киното, Културния център " G8 " и " Евро синема " в София; Република България " Захарий Княжески " в Стара Загора и онлайн на Neterra TV+ с абонамент от https://neterra.tv/festival/sofia-menar.

Sofia MENAR Film Festival се провежда от " Позор " и среща българската аудитория с културата и традициите на ислямския свят. Програмата на Sofia MENAR Film Festival показва най-хубавото от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като обичайно включва и особено подбрани тематични събития, свързани с страните от този район, както и с обичаите на етническите групи, които населяват земите им. Фестивалът е учреден през 2009 година.

Neterra TV+ е българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, непознати заглавия, събития онлайн и друго авторско наличие. Платформата е част от Neterra.TV, която към този момент 15 години дава на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, излъчвания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е наличен без нужда от абонамент и се обновява непрестанно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР