Световната пандемия от COVID-19 лиши България от едно от най-чаканите

...
Световната пандемия от COVID-19 лиши България от едно от най-чаканите
Коментари Харесай

ФИБА организира виртуално световно първенство

Световната пандемия от COVID-19 лиши България от едно от най-чаканите събития – баскетболното международно състезание за юноши до 17-годишна възраст. Турнирът трябваше да събере най-хубавите млади гении на планетата в столичната зала „ Арена Армеец “ от 4 до 12 юли, само че епидемията наложи анулация на шампионата.

За да резервира интереса на националните федерации и да компенсира играчите най-малко малко, ФИБА провежда виртуално международно състезание FIBA U17 Skills Challenges 2020, в което всички тимове, класирани за Световното състезание, да могат да вземат участие. В конкуренцията ще се включат и по още един отбор от континент, излъчени посредством квалификации.
В надпреварата ще могат да вземат участие по петима състезатели от отбор. Те ще покажат баскетболните си умения в скоростни прави с дрибъл, уцелване на цел, подаване, пукотевица. За всеки сполучливо изпълнен детайл играчите ще получават точки, които сумирани ще дадат крайния резултат на тима. Бързината на осъществяване също ще бъде премирана.
БФБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР