Световната организация по фотография, създател на Световните награди за фотография

...
Световната организация по фотография, създател на Световните награди за фотография
Коментари Харесай

Обявиха журито на Световните награди за фотография

Световната организация по снимка, основател на Световните награди за снимка на Sony, разгласи журито за 2020г. Международно приетия конкурс с безвъзмездна регистрация дава невероятната опция на фотографи от целия свят с разнообразни равнища на умеене да бъдат видени, оценени и наградени. Журито за 2020 година включва богата палитра от специалисти от разнообразни браншове на промишлеността: музейна, галерийна и фестивална снимка, както и медийния бранш.

Наградите са самобитен подиум, както за спечелилите и по-изявените създатели, по този начин и за предходни участници, които не престават да провеждат изложения, да подписват издателски контракти и да бъдат необятно отразявани в пресата. Конкуренцията при експертите включва необятен набор от фотографи, които ще мерят сили в 10 категории. Те ще бъдат оценени на база професионалното си портфолио от: Клауди Карерас Жулиен, самостоятелен куратор, редактор и управител на културни събития, Ториа Ал Глаоуи, основател на Изложение 1-54 на актуалното африканско изкуство, Кати Холандър, шеф на Музея за снимка „ Аненберг “, Гуен Лий, шеф на Международния фестивал на фотографията в Сингапур, и Брент Луис, редактор в Ню Йорк Таймс и един от основателите на Diversify Photo.

За трета поредна година журито на раздел „ Професионалисти “ ще бъде управлявано от редактора, куратор и съветник Майк Троу, който има съществени знания за историята и развиването на Наградите досега. Троу ще дава отговор и за организацията на Изложбата към Наградите за снимка на Sony през 2020 година Жизела Кайзер, основен управител и арт шеф на Вили-Бранд-Хаус Берлин, ще бъде ръководител на журито за конкурсните раздели „ Младежи “ и „ Любители “.

Допълнение към журито през 2020г. е кураторът, публицист и основен редактор на “1000 думи “ Тим Кларк, който ще оглави панела на оценяващите за раздел „ Студенти “. Регистрацията за всички категории се прави гратис на www.worldphoto.org. Крайните периоди са: Конкурсен раздел „ Младежи “: Последният ден на всеки месец от юни до декември 2019 година, Конкурсен раздел „ Студенти “: 29.11.2019 година,Конкурсен раздел „ Любители “/ Национални награди: 07.01.2020 година,Конкурсен раздел „ Професионалисти “: 14.01.2020 година Журито на състезанието ще се срещне в Лондон през януари 2020 година, с цел да разиска творбите. Преминалите сполучливо първи кръг ще бъдат оповестени на 04.02.2020г. Всички работи се правят оценка анонимно. Изданието през 2019г. събра 327 000 кандидатури от 195 страни.

Дори след 13 години Световните награди за снимка на Sony не престават да се развиват, свързвайки фотографските общности по целия свят и предлагайки още благоприятни условия на работещите в областта на фотографията и по-специално - на тези в нововъзникващите пазари.

Като такива, Наградите през 2020 година ще показват и 4 нови начинания.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР