Световната номер 2 Онс Жабур стартира с трудна победа участието

...
Световната номер 2 Онс Жабур стартира с трудна победа участието
Коментари Харесай

Онс Жабур започна с трисетов успех на Australian open

Световната номер 2 Онс Жабур започва с сложна победа присъединяване си на Australian open, откакто надигра Тамара Зиданшек със 7-6 (8), 4-6, 6-1 за близо два часа и 20 минути игра.

Срещата стартира с ранен пробив за словенката, 98-а в ранглистата, само че тунизийката, финалистка на Уимбълдън от предходната година, обърна нещата до 4-1 в своя изгода. Последва серия обаче за Зиданшек и тъждество 4-4, като Жабур пропусна сетбол при 5-4 и сервис на съперничката. Стигна се до тайбрек, в който словенката пропусна два сетбола при 6-4, като отрази един за Жабер при 6-7. Зиданшек не съумя да оползотвори и трети сетбол, а по-късно се пропука, с цел да отиде първата част на сметката на по-именитата от двете тенисистки след към 70 минути.

Във втората част Зиданшек поведе с пробив при 5-3, само че не устоя на лично подаване. Въпреки това, упоритостта й даде резултат и след нов брейк в десетия гейм, тя вкара мача в съдбоносен трети сет. В него обаче на корта имаше единствено една тенисистка и това бе африканката, която осъществя три пробива, с цел да продължи в идната фаза на шампионата. Жабур приключи с 28 уинъра и 49 непредизвикани неточности, до момента в който Зиданшек направи едвам 11 печеливши удара против 40 непредизвикани.

Жабур ще играе в спор за място в трети кръг с победителката от мача сред Алисън Риск-Армитраж и някогашната финалистка на Ролан Гарос Маркета Вондрушова, чийто мач бе пресечен заради дъжд при резултат 4-1 в интерес на американката.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР