Световната номер 2 Каролина Плишкова си осигури място във Финалите

...
Световната номер 2 Каролина Плишкова си осигури място във Финалите
Коментари Харесай

Каролина Плишкова се класира за Финалите на WTA

Световната номер 2 Каролина Плишкова си обезпечи място във Финалите на WTA в края на годината, откакто завоюва купата от шампионата в Джънджоу предходната вечер. 27-годишната чехкиня се причислява към международната номер 1 Ашли Барти, която също към този момент е сигурна за влиятелния шампионат, в който вземат участие най-хубавите осем през сезона.

“Да се класирам за Финалите на WTA постоянно е една от задачите ми и съм горда, че го направих за четвърти път в кариерата си. Очаквам с неспокойствие да се съревновавам с най-хубавите тенисистки в света ”, показа Плишкова пред формалния уебсайт на Женската тенис асоциация. През последните две години чехкинята доближаваше до полуфиналите на конкуренцията, която този сезон ще се организира от 27 октомври до 7 ноември в Шънджън и ще бъде с награден фонд от 14 милиона $.

Близо до класиране за Финалите на WTA за още шампионките от Уимбълдън Симона Халеп и Ю Ес Оупън Бианка Андрееску, а за момента останалите места от топ 8 са заети от Серина Уилямс, Петра Квитова, Наоми Осака и Белинда Бенчич. През предходната година купата завоюва украинката Елина Свитолина, която победи Слоун Стивънс от Съединени американски щати във финала. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР