Световната номер 2 Арина Сабаленка се класира за осминафиналите на

...
Световната номер 2 Арина Сабаленка се класира за осминафиналите на
Коментари Харесай

Сабаленка отнесе рускиня, Пегула е аут от Ролан Гарос

Световната номер 2 Арина Сабаленка се класира за осминафиналите на Ролан Гарос, откакто победи рускинята Камила Рахимова с 6:2, 6:2 в мач от третия кръг на шампионата.

Сабаленка, която завоюва Откритото състезание на Австралия при започване на годината и може да измести Ига Швьонтек от върха в ранглистата със мощно показване в Париж, имаше потребност от малко повече от час, с цел да стигне до чист триумф.

Тенисистката от Беларус доминираше на личен сервис, като загуби единствено 15 точки на подаването си и отрази единствената опция за пробив, която се откри пред съперничката ѝ. От своя страна Сабаленка осъществя четири пробива и приключи с 27 печеливши удара против 17 непредизвикани неточности. По този метод Сабаленка се класира за осминафиналите на Ролан Гарос за първи път в кариерата си, а там ще срещне американката Слоун Стивънс или Юлия Путинцева от Казахстан.

Голямата бомба през днешния ден хвърли Елиза Мертенс от Белгия, която в профил третата сложена Джесика Пегула от Съединени американски щати след победа с 6:1, 6:3. Мертенс ще спори с рускинята Анастасия Павлюченкова за място в четвъртфиналите.

Напред продължава и Даря Касаткина от Русия след триумф над американката Пейтън Стърнс с 6:0, 6:1. За 9-ата сложена в схемата Касаткина следва конфликт с Елина Свитолина или Ана Блинкова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР