Световната номер 1 Ига Швьонтек започна по успешен начин участието

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек започна по успешен начин участието
Коментари Харесай

Швьонтек с успешен старт в Торонто, Вондрушова спря Возняцки

Световната номер 1 Ига Швьонтек стартира по сполучлив метод присъединяване си на шампионата от сериите WTA 1000 в Монреал, откакто победи чехкинята Каролина Плишкова със 7-6, 6-2 в мач от втория кръг на конкуренцията.


В траялия повече от час първи сет Швьонтек на два пъти повеждаше с пробив, само че Плишкова успяваше да навакса изоставането, с цел да се стигне до тайбрек, в който полякинята се наложи с 8-6. След това Швьонтек дръпна с 3-0 във втората част и нямаше проблем да затвори мача. " Това беше същинска борба. Играта ми последователно се подобряваше с течението на мача, само че несъмнено не беше елементарно. Радвам се, че играх по-солидно във втория сет ", показа четирикратната победителка в Големия шлем. В идващия кръг Швьонтек ще се изправи против чехкинята Каролина Мухова в повтаряне на финала на Ролан Гарос от тази пролет.

Шампионката от Уимбълдън Маркета Вондрушова постави завършек на завръщането на Каролин Возняцки и я победи 6-2, 7-5 във втория кръг. За Возняцки това бе първи шампионат от повече от три години и половина насам. Победи тази нощ записаха още втората в света Арина Сабаленка, американките Коко Гоф, Джесика Пегула и Даниел Колинс, както и Елена Рибакина от Казахстан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР