Световната ни и трикратна европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин

...
Световната ни и трикратна европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин се завръща в категория до 62 кг за турнира от сериите Гран при в Загреб

Световната ни и трикратна европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин ще смъкна категорията си, с цел да взе участие на шампионата от сериите Гран при в Загреб, който е първият рейтингов за сезона и ще се организира в интервала 1-5 февруари.

Капитанката на националките ще се бори в категория 62 кг, в която тя реализира най-големите си триумфи. На първите две надпревари за годината - държавния шампионат и шампионата " Анри Деглан " във Франция - Тайбе се бори при 65-килограмовите и стигна до златните медали.

По време на шампионата в Загреб в категория до 62 кг с изключение на Тайбе Юсеин ще има още две българки - Мими Христова и Биляна Дудова. Христова през този сезон дебютира при по-леките, а на двете надпревари до момента стана втора, до момента в който Дудова завоюва купата от държавния шампионат.

При дамите ще имаме още една представителка в хърватската столица в лицето на София Георгиева, която ще излезе в категория до 68 кг.

Националките ни ще бъдат водени в Загреб от старши треньора Петър Касабов и Серафим Бързаков.

При мъжете в класическият жанр на тепиха ще излязат четирима наши състезатели, измежду които и герой №1 за 2022-а Кирил Милов, който ще се бори в категория до 97 кг.

Дебют на интернационалната сцена ще направи украинецът с български паспорт Семьон Новиков. Роденият в Харков 25-годишен герой по-рано този месец той стана първенец на България в категория до 87 кг, като на финала победи Йоан Димитров. Двамата ще спорят в същата категория и в Загреб.

Айк Мнацаканян пък ще излезе на тепиха при 77-килограмовите.

Отборът ни в класическия жанр ще бъде воден в Загреб от Емил Будинов и Елис Гури.

В свободния жанр треньорът Мариян Стойнев потегля с трима състезатели - Микяй Наим (65 кг), Мирослав Киров (74 кг) и Георги Иванов (125 кг).

На шампионата в Загреб България ще има собствен представител и при съдиите - Димитър Чифудов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР