Световната купа по сноуборд се завърна в Банско. За трети

...
Световната купа по сноуборд се завърна в Банско. За трети
Коментари Харесай

Ключов старт в Банско от Световната купа по сноуборд

Световната купа по сноуборд се завърна в Банско. За трети път под връх Тодорка в събота и неделя конкуренцията на най-хубавите сноубордисти ще излъчи спечелили в два старта в паралелния слалом. Входът за почитателите е безвъзмезден на огромната сцена на Бъндеришка поляна.

80 сноубордисти от 20 страни са декларирали присъединяване писта „ Томба “.  " България е показана от 6-има състезатели, отпред със звездата ни Радослав Янков, който преди пет сезона записа победа и на роден сняг тук в Банско.

В мъжката конкуренция още четирима - млади гении, са на старта с българския екип - Александър Кръшняк, Кристиян Георгиев, Димитър Ганичев и Михаил Кръшняк. А при дамите ще взе участие Теодора Пенчева.

Сред международните сноубордисти в Банско са най-големите звезди, в това число олимпийският първенец от Пекин 2022 и петкратен международен отличник Бенямин Карл. Стартът е от 1725 м надморска височина, финалът е на 1610 м.

Заради изменчивото време в цяла Европа, до момента са извършени единствено два старта в паралелния слалом. Така двата старта в Банско ще са решаващи за сезона, от извънредно значение за крайната победа. 

С най-големи делегации при мъжете са Италия и Австрия, които са записали по 7 състезатели. При дамите Швейцария е с 5 сноубордистки, водени от олимпийската шампионка Патриция Кумер.

Квалификациите започват в 9 ч тази заран. В 13 ч са директните елиминации.



Шефът на надпреварата Виктор Гичев и екипът му дененонщно работят по трасето за стартовете от международната купа по сноуборд в Банско.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР