Световната икономика укрепва, като продължава най-значителното й възстановяване от началото

...
Световната икономика укрепва, като продължава най-значителното й възстановяване от началото
Коментари Харесай

Кристин Лагард: В 75% от страните по света има ръст на БВП

Световната стопанска система укрепва, като продължава най-значителното й възобновяване от началото на това десетилетие. Това съобщи изпълнителният шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

Говорейки в Харвардския университет, Лагард сподели, че обновената прогноза за световната стопанска система най-вероятно ще бъде по-оптимистична. По думите й, представени от CNBC, в 75 % от страните по света се следи напредък на брутния вътрешен артикул.

Публикуването на следващия World Economic Outlook ще бъде през идната седмица. През юли МВФ предвижда, че международната стопанска система ще нарасне през тази година с 3,5%, а през 2018-а темповете ще се ускорят до 3,6% - най-много за последните седем години.

Лагард прикани страните да ускорят промените, да усилват вложенията в научни проучвания и обучение, с цел да се увеличи продуктивността на труд и обезпечи интензивно развиване на света.

Президентът на Световната банка Джим Ким, също акцентира, че растежът на международната стопанска система се форсира. Но той предизвестява за надигащата се рецесия във връзка с човешкия капитал. Системата за обществена отбрана обгръща едвам една трета от бедните хора в света, 155 милиона деца не си дояждат, към 400 милиона души нямат достъп до медицински услуги.

Той прикани интензивно да се влага в човешкия капитал за увеличение броя на работните места и конкурентоспособността на страните.

От 10 до 15 във Вашингтон ще се организира годишното заседание на Международния валутен фонд и Световната банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР