Световната и европейска шампионка по фигурно пързаляне на спортни двойки

...
Световната и европейска шампионка по фигурно пързаляне на спортни двойки
Коментари Харесай

Почина световна шампионка по фигурно пързаляне от Русия


Световната и европейска шампионка по фигурно пързаляне на спортни двойки Ирина Воробьова е умряла на 63-годишна възраст, оповестиха от Руската федерация по фигурно пързаляне.

Смъртта е вследствие от контузия, получена при рухване в дома й в Съединени американски щати, където тя живееше в последните години, разкри нейната щерка Алиса.

" През цялата си спортна кариера Ирина, в двойка с сътрудниците си, сподели невероятни резултати. Тя беше безумно всеотдайна, работлива. Човек с желязна воля и мощен темперамент, тя в никакъв случай не се поддаде на компликации и знаеше по какъв начин да се събере в точния миг и да преодолее всичко. Ярка персона ", сподели някогашната й треньорка Тамара Москвина.

Воробьова беше спортна двойка с Александър Власов и Игор Лисовски., напомня Българска телеграфна агенция През 1976 година, дружно с Власов, тя става шампионка на Съюз на съветските социалистически републики и приключва на четвърто място на Олимпиадата през 1976-а. Заедно с Лисовски тя спечели световна и европейска купа, два пъти сребърни и бронзови медали на шампионати на Стария континент.

След довеждане докрай на спортната си кариера Воробьова работи като треньор в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР