Световната и европейска шампионка на скок височина Мария Ласицкене не

...
Световната и европейска шампионка на скок височина Мария Ласицкене не
Коментари Харесай

Ласицкене не планира да се ваксинира срещу COVID-19

Световната и европейска шампионка на скок височина Мария Ласицкене не възнамерява да се имунизира против ковид, защото това може да се отрази отрицателно на физическата й подготовка. Това съобщи рускинята в изявление за ТАСС.
" Като състезател съм обезпокоена за това по какъв начин имунизацията ще повлияе на тялото и формата ми. Въпреки че това не е належащо, аз се възпирам от имунизация. Очаквам развиването на обстановката, защото към момента не съм чула от антидопинговите организации, че всичко това е публично позволено ", сподели Ласицкене.
" Освен това внезапно всички към този момент ще имат имунизационни паспорти и ще имат право да влизат в другите страни единствено с имунизация, утвърдена по целия свят. Като цяло няма да се подложа на това непринудено. Това е моето мнение, защото съм състезател и всяко кихане, всяка инжекция може да повлияе на формата ми ", добави Ласицкене, отбелязвайки, че не е настроила никого против имунизацията.

Сребърният медалист на пастирски скок от Европейското състезание през 2018 година Тимур Моргунов също към момента не има намерение да се имунизира заради неяснотата на вероятните странични резултати.

" Честно казано, даже не съм мислил за това. Вероятно няма да го направя, тъй като още не знам по какъв начин ще работи. Ваксината е нова, тъй че най-вероятно към момента няма да си я направя ", сподели той пред ТАСС.

Русия беше първата страна в света, която записва ваксина против ковид на 11 август 2020 година, наречена " Sputnik V ". Лекарството е създадено от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология " Н. Ф. Гамалея ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР