Световната и европейска шампионка, и бронзова медалистка от олимпиадата в

...
Световната и европейска шампионка, и бронзова медалистка от олимпиадата в
Коментари Харесай

Златно момиче от българския ансамбъл ще бъде съдия на турнира Царица Маргарита

Световната и европейска шампионка, и бронзова медалистка от олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 Християна Тодорова, ще бъде арбитър на шампионата по художествена гимнастика " Царица Маргарита " във Варна. Край морето звездата на родния спорт ще прави оценка ансамбъла на България, който от 19 до 21 юли ще взе участие на Първия международен младежи шампионат в Москва. Християна ще бъде българската съдийка и на шампионата в съветската столица.
 Елена Бинева описа за сложното решение да спре с художествената гимнастика
Елена Бинева описа за сложното решение да спре с художествената гимнастика

Ето какво показа тя в предаването " Здравей, България " по " Нова "

Турнирът в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта е на 6 и 7 юли и е в границите на самодейността " Варна - европейски град на спорта 2019 ". Надпреварата започва с присъединяване на близо 400 гимнастички от рекордните в историята на шампионата 23 страни: Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България.

Във Варна ще се проведат две паралелни надпревари - шампионат по FIG и клубен шампионат. Надпреварата по FIG е единствено за дами и девойки старша възраст. Изпълненията при дамите в многобоя ще излъчат носителката на наградата " Царица Маргарита ", а при девойките ще забележим девойките, които ще играят на международното в Москва.
 Хубавата Елена – един огромен първенец
Хубавата Елена – един огромен първенец

19-годишната гимнастичка постави завършек на кариерата си

В клубния шампионат родните грации от Чар - ДКС (Вн), Грация (Вн), Силвия (Вн), " МИК Гергана (Дч), Черноморец (Бс) и Академик (Сф) ще сверят часовници с гимнастички от Русия, Азербайджан, Канада, Палма де Майорка и Румъния.

Любопитен факт е, че за 27-мото издание на " Царица Маргарита " край морето идва и Ина Делчева, сребърна медалистка с българския отбор на игрите в Атланта 1996. Във Варна тя ще съдийства за Германия. Ина завоюва наградата " Царица Маргарита " през 1992 година
 Световна шампионка с ансамбъла приключва кариерата си
Световна шампионка с ансамбъла приключва кариерата си

Причината е травма

Главен арбитър на шампионата 2019 е Рада Вражева, а от българска страна осъществяванията на грациите ще правят оценка още Ана Бошева, Наташа Койчева и Мария Калангерова.

" Тазгодишното издание на шампионата е отдадено на самодейността " Варна - европейски град на спорта 2019 ". Радва ме изключителното интернационално наличие, тъй като нашият състезателен конгрес се трансформира в отлична реклама за Варна и за България ", съобщи Анелия Атанасова, основател и уредник на шампионата. Тя добави, че тази година специфични посетители на надпреварата ще бъдат Цар Симеон и Царица Маргарита, която е патрон на шампионата и през годините е връчвала премиите на призьорките.

Програмата на " Царица Маргарита " започва на 6 юли от 8,30 ч с клубния шампионат на родените през 2011, 2012 и 2013 година Официалното разкриване е от 16,30 ч, а от 17,50 ч стартират осъществяванията при дамите. Носителката на наградата ще стане ясна в 19,30 ч. Освен самостоятелните съчетания в двата спортни дни ще забележим и композициите на 7 ансамбъла.

През годините от 1992-ра до момента рекордьорка по самостоятелни призове на " Царица Маргарита " е Елизабет Паисиева, която печели многобоя и огромната премия през 2001, 2002 и 2007 година С две трофеи е Симона Пейчева - през 2006 и 2008
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР