Световната федерация по плажен футбол публикува годишната си ранглиста, като

...
Световната федерация по плажен футбол публикува годишната си ранглиста, като
Коментари Харесай

Националите по плажен футбол с ново върхово постижение

Световната федерация по плажен футбол разгласява годишната си класация, като България записва ново най-хубаво достижение. Тимът ни към този момент има в актива си 161 точки, което му отрежда 59-а позиция в света от общо над 130 страни. " Лъвовете " са на 23-то място в Европа - достижение, което като точков актив сме нямали в никакъв случай до момента в историята.

Успехът се дължи на мощното показване на страната ни в ЕВРОлигата това лято, където трикольорите записаха най-хубавото класиране в историята си, завършвайки на шесто място в Дивизия " Б ". Възпитаниците на Симеон Христов излязоха от предварителната си група след две победи против Дания с 10:5 и Андора с 8:1 и проваляне от класния отбор на Унгария с 3:8. На финалите в Терачина (Италия) България сподели доста мощна игра и по-нищо не отстъпваше на противниците си, от които загуби първите си два дуела - против Естония с 2:4 и Гърция с 3:4. В последния мач от групата България победи Румъния с 3:1 и стигна до мач за петото място в конкуренцията, в който отстъпи трагично на Англия с 3:5.
Тази събота, националите ще закрият годината със моден коктейл във Варна, на който ще участват играчи, ръководители и хора, свързани с отбора.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР