Световната федерация по футбол (ФИФА) присъди компенсация от 600 хиляди

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) присъди компенсация от 600 хиляди
Коментари Харесай

Арис Солун плаща колосална компенсация на бивш треньор

Световната федерация по футбол (ФИФА) присъди отплата от 600 хиляди евро на някогашния треньор на Арис (Солун) Херман Бургос, заяви уеб сайтът www.sportdog.gr. Клубът и някогашният вратар на Аржентина бяха в спор поради метода на прекратяването на контракта сред двете страни, като Арис отхвърли да компенсира треньора.

От Арис упорстваха, че не би трябвало да заплащат компенсацията, защото експертът не е извършил упованията на клубното управление. Но ФИФА не призна такава уговорка и присъди да се изплатят сумите, заложени до края на договора.

Бургос беше отхвърлен след два следващи слаби дуела. Най-напред пристигна провалянето с 1:2 от Макаби (Тел Авив), довело до отпадането в Лигата на Конференциите, а дни по-късно отборът отстъпи с 1:3 на Панайтоликос. След Херман Бургос на треньорската пейка застана някогашния шеф и ментор на ЦСКА Алан Пардю, само че и той към този момент е отвън клуба поради незадоволителни резултати.

В момента отпред на „ жълто-черните ” от Солун е краткотрайният ментор Апостолос Терзис, а президентът Теодорос Карипидис преглежда разновидности за треньор за идващия сезон. Арис по всяка възможност ще приключи на 5-о място в шампионата на Гърция и ще играе във втория квалификационен кръг на шампионата Лига на конференциите.

От Арис разясниха пред медиите в града, че нямат терзания поради изгубеното дело, приготвят обжалване пред Арбитражния съд по спорта (КАС) и чакат на тази инстанция да завоюват./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР