Световната федерация по футбол (ФИФА) предупреди Тунис, че участието им

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) предупреди Тунис, че участието им
Коментари Харесай

ФИФА вади Тунис от Мондиал 2022 заради държавна намеса във футбола на страната

Световната федерация по футбол (ФИФА) предизвести Тунис, че присъединяване им на Мондиала в Катар, който стартира другия месец, е под сериозна заплаха поради интервенция на държавното управление в делата на федерацията.

Тунизийците, един от най-стабилните тимове в Африка, се класираха за шесто Световно състезание. Лъвовете от Картаген, както е прякорът на тима, е в група D на шампионата дружно с Франция, Австралия и Дания. Те стартират точно против датчаните на 22-и ноември.

ФИФА изпрати писмо до Tунизийската федерация (ТФФ), в което показва опасенията си от интервенция, след министърът на младежта и спорта Камел Дегиш заплаши да разпусне някои от структурите на на федерацията, което е в композиция с други неотдавнашни мнения, раздразнили международната централа. От ФИФА потвърдиха за същността на писмото, само че отхвърлиха по-нататъшен коментар.

Писмото е подписано от Кени Жан-Мари, шеф на асоциациите-членки на ФИФА, до генералния секретар на TФФ Вайди Ауади и в него се припомня на асоциацията за нейното обвързване да работи без значение и да заобикаля непозволено въздействие от трети страни.

" Всяко неспазване на тези отговорности може да докара до налагане на санкции според законите на ФИФА, в това число прекъсване на съответната асоциация ", се споделя в известието. Подчертава се, че по-малко от месец остава до началото на най-голямото спортно събитие.
 Рийс Джеймс е с обездвижен крайник, само че към момента пази очаквания за Световното
Рийс Джеймс е с обездвижен крайник, само че към момента пази очаквания за Световното

" Просто се пробвам да си свърша работата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР