Световната федерация по футбол (ФИФА) може да изключи Испания от

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) може да изключи Испания от
Коментари Харесай

ФИФА може да отстрани Испания от Световното в Русия

Световната федерация по футбол (ФИФА) може да изключи Испания от интернационалните футболни шампионати, включително и да ги лиши от присъединяване на Световното състезание в Русия следващата година, поради политическата рецесия в страната, оповестява вестник Марка.

Това може да се случи, в случай че Испания загуби Каталуния, която се стреми към обособяване, а поради откъсването на тази провинция се чака локалните клубове и главно ФК Барселона да изоставен Ла Лига. Подобно решение, което не е на Футболната федерация на Испания, се счита за интервенция на политиката във футбола и се санкционира с премахване на страната за избран интервал от време.

Испанският народен тим сега води в своята квалификационна група и се нуждае от 4 точки от последните си два мача, с цел да си подсигурява непосредствено класиране за Мондиал 2018 в Русия. На 2-о място е Италия, която ще играе бараж, в случай че по този начин се резервира подреждането.

Референдумът за възможното обособяване на Каталуния от Испания е през днешния ден, а самата централна власт в Кралството го счита за противозаконен. Напускането на испанското състезание от Барселона е въпрос, който се разяснява от медиите още през цялото време на трендовете за образуване на плебисцита. Преди дни даже се появиха информации, че Блаугранас може да играят както във френската Лига 1, по този начин и в британската Висша лига даже.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР