Световната федерация по футбол (ФИФА) е наказала Датския футболен съюз

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) е наказала Датския футболен съюз
Коментари Харесай

Глобиха Дания с 20 хил. франка, Бирхоф се размина с наказание

Световната федерация по футбол (ФИФА) е наказала Датския футболен съюз (ДБУ) с 20 хиляди швейцарски франка за вълнения в бранша с почитателите и издигане на транспаранти и банери с обидно наличие. Инцидентите са открити по време на мача с Австралия, приключил 1:1.

Мачът се състоя на 21-и юни в Самара, а почитателите на Дания са хвърляли много предмети по бранша на австралийците, както и са издигнали транспарант със сексистки темперамент. Отделно датчаните са нарушили протокола преди мача, като са освиркали и химна на Австралия.

Дисциплиналната комисия на ФИФА откри още едно дело за метода на празнуване на гол в мача със Сърбия (2:1). То е против капитана на националния тим на Швейцария Стефан Лихтщайнер, като преди този момент такива преписки бяха заведени против Гранит Джака и Джердан Шакири, които се радваха на головете си, имитирайки двуглавия орел на Албания.

Ще бъде прегледано и изявлението на треньора на Сърбия Младен Кръстаич, който съобщи, че гарминският арбитър Феликс Брих е ограбил тима му пред очите на целия свят като не е дал постоянна дузпа в същия мач. Също по този начин Кръстаич сподели, че с Феликс Брих би трябвало да се занимава Международния арбитражен съд в Хага.

Изненадващо, в Дисциплинарния панел на централата няма дело против мениджъра на Германия Оливер Бирхоф поради непристойното му държание в мача с Швеция. Но с санкции може да се снабдят двама незнайни чиновници на Германския футболен съюз (ГФС) Улрих Фойгт и Георг Бехлау поради офанзива и опит за разпра с шведските запаси и треньори.

Мондиал 2018 2 кръг, четвъртък 21 юни  Дания 1:1краен резулат  Австралия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР