Световната банка ще предостави аналитични услуги, подпомагащи подготовката и изпълнението

...
Световната банка ще предостави аналитични услуги, подпомагащи подготовката и изпълнението
Коментари Харесай

България ще получи подкрепа от Световната банка в управлението на реките

Световната банка ще даде аналитични услуги, подпомагащи подготовката и осъществяването на проектите за ръководство на речните басейни и на риска от наводнения в България. Договор за даване на аналитично-консултантски услуги против възнаграждение беше подписан през днешния ден от министъра на околната среда и водите Нено Димов и Тони Томпсън, непрекъснат представител на Световната банка (СБ) за България, Чехия и Словакия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.
Според контракта Световната банка ще даде поддръжка в подготовката на Плановете за ръководство на речните басейни (ПУРБ) и на Плановете за ръководство на риска от наводнения (ПУРН) в сходство с условията на Рамковата инструкция за водите (РДВ) и Директивата по отношение на оценката и ръководството на риска от наводнения (ДОУРН) на Европейски Съюз.
Работата ще протече в два стадия: първият е събиране, разбор и актуализация на съществуващите данни и проекти, вторият – поддръжка на Министерство на околната среда и водите за следващи дейности. СБ ще спомага при оценяването на настоящото положение на повърхностните и подпочвените води в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски региони за басейново ръководство на водите в България. Плановете за ръководство на речните басейни ще включват стратегия от ограничения за възстановяване на положението на водните обекти, които да доведат до сходство с използваните условия на европейското и националното екологично законодателство. Банката също по този начин ще поддържа Министерство на околната среда и водите в подготовката на проекти за ръководство на риска от наводнения, които ще дефинират рисковите области и ще разпознават ограничения за отбрана против нездравословното влияние на водите. Споразумението би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание.
„ Опазването на околната среда и естествените благосъстояния на България е съществена цел в основния документ на банката, а точно Рамката за партньорство с България “, съобщи при подписването Тони Томпсън. „ Радваме се, че можем да подкрепим държавното управление на България посредством даване на познания от целия свят, както и посредством хрумвания за ръководство на естествените запаси по резистентен метод, който да е от изгода на всички българи “, сподели още непрекъснатият представител на СБ за България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР