Световната банка одобри допълнително финансиране за Украйна в размер на

...
Световната банка одобри допълнително финансиране за Украйна в размер на
Коментари Харесай

Световната банка одобри близо 200 млн. долара допълнително финансиране за Украйна

Световната банка утвърди в допълнение финансиране за Украйна в размер на близо 200 млн. $, съобщи Ройтерс. Те ще са в допълнение и препрограмирано финансиране, с изключение на 723-те милиона, утвърдени предходната седмица, подпомагащи обществените услуги за уязвими хора в Украйна.

Финансирането е част от пакет за подкрепяне на стойност 3 милиарда $, който преди време Световната банка разгласи, че приготвя за Украйна през идващите месеци.

Президентът на международната финансова институция Дейвид Малпас изясни, че в границите на този план ще бъдат отпуснати обилни средства ще бъдат отпуснати за подкрепяне на грижите за украинските бежанци в приелите ги европейски страни.

В световен проект Малпас прикани хората да не се презапасяват с хранителни артикули и горива. Санкциите ще имат по-голям резултат върху международната стопанска система, в сравнение с самата война, съобщи президентът на Световната банка, само че това може да бъде уравновесено с увеличение на производството.

Икономиката на Украйна може да се срине с 35 % тази година, в случай че войната не бъде прекъсната. Под опасност е и международната продоволствена сигурност, предвижда Международния валутен фонд.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР