Световната автомобилна индустрия ще вложи 1,2 трилиона долара за разработване

...
Световната автомобилна индустрия ще вложи 1,2 трилиона долара за разработване
Коментари Харесай

Световната автоиндустрия влага 1,2 трилиона долара в електромобили до 2025

Световната автомобилна промишленост ще вложи 1,2 трилиона $ за създаване на електрически транспортни средства (ЕПС) до 2025 година. Това дава златна опция на нови снабдители да сключат контракти за произвеждане на всичко - от акумулатори до мотори и инвертори.

Стартъпи компании, профилирани в акумулатори и покрития за отбрана на частите на електрическите автомобили, както и снабдители, обичайно фокусирани върху нишови спортни коли от Формула 1 (F1), се стремят към контракти за електрически автомобили. Производителите на коли проектират платформи, които да устоят десетилетие, тъй че моделите с огромни размери могат да генерират огромни доходи в продължение на години.

Следващото потомство електрически автомобили би трябвало да се появи към 2025 година и доста производители на коли потърсиха помощ за попълване на пропуските в експертния си опит, което дава опция за нови снабдители.

" Върнахме се към дните на Хенри Форд, когато всички питат: " Как да накараме тези неща да работят вярно? ", споделя Ник Фрай, основен изпълнителен шеф на компанията за инженеринг и технологии във Формула 1 McLaren Applied.

" Това е голяма опция за компании като нашата ", добави той.

Купена от McLaren от компанията за частни капитали Greybull Capital през 2021 година, McLaren Applied приспособява ефикасен инвертор, създаден за надпреварите от Формула 1, за електрически транспортни средства. Инверторът оказва помощ да се управлява потокът на електрическа енергия към и от акумулаторната батерия.

Инверторът IPG5 от силициев карбид тежи единствено 5,5 кг и може да усили пробега на електрическия автомобил с над 7%. Фрай споделя, че McLaren Applied работи с към 20 производители на коли и снабдители, а инверторът ще се появи в първокласните EV модели с огромен размер от януари 2025 година

Производителите на коли за всеобщия пазар постоянно избират да създават съставни елементи за EV сами и да имат технологията. След години на дефицит на части, обвързван с пандемията, те са внимателни във връзка с несъразмерната взаимозависимост от снабдители.

" Просто не можем да си позволим да разчитаме на трети страни, които вършат тези вложения вместо нас ", сподели Тим Слатър, началник на Ford във Англия.

Традиционните снабдители, като немските огромни компании Bosch и Continental (CONG.DE), също влагат доста в електрически транспортни средства и други технологии, с цел да останат отпред в бързо изменящата се промишленост.

По-малките компании обаче настояват, че към момента има благоприятни условия и за тях, изключително при производителите с дребен размер на произвеждане, които не могат да си разрешат големи вложения в електрически автомобили./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР