Световната атлетика отказа молбата на руската федерация по лека атлетика

...
Световната атлетика отказа молбата на руската федерация по лека атлетика
Коментари Харесай

Световната атлетика отказа молбата на руската федерация

Световната атлетика отхвърли молбата на съветската федерация по лека атлетика за удължение на периода на погашение на санкцията от 5 милиона $, която беше наложена поради присъединяване на бившето управление на организацията във подправяне на документи по делото на Данил Лисенко. Това оповестява вестник " Екип ".

В неделя вицепрезидентът на съветската централа Едуард Безуглов съобщи, че са поискали разсрочено заплащане на санкцията по отношение на рецесията, породена от пандемия от ковид.

" Потвърждаваме, че е получено искане от съветската федерация. Ние отговорихме, че няма да има смяна в глобите ", сподели представителят на Световната атлетика Никол Джефри.

През 2015 година съветската федерация беше дисквалифицирана поради голям брой нарушавания на антидопинговите правила, а в следствие суспендирането беше неведнъж удължено. От 2016-а съветските спортисти са принудени да вземат участие на интернационалните надпревари с безпристрастен статус.

До 1 юли съветската централа би трябвало да заплати санкция в размер на 5 милиона $, която беше наложена за подправяне на документи по случая във сребърния медалист от Световното състезание по лека атлетика в скока на височина Данил Лисенко, който е упрекнат в нарушение на антидопинговите правила. Ако тази санкция не се изплати, съветските спортисти няма да могат да вземат участие в интернационалните надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР