Световната антидопингова агенция обяви, че е получила доста важни доказателства

...
Световната антидопингова агенция обяви, че е получила доста важни доказателства
Коментари Харесай

Без Русия и на зимната Олимпиада?

Световната антидопингова организация разгласи, че е получила много значими доказателства за държавната стратегия на Русия за допингиране на елитни спортисти преди игрите в Сочи.

В момента се изследват електронните записи от всички проби, извършени в московската лаборатория от януари 2012 година до август 2015 година. Там имало данни, които удостоверяват разкритията на канадския юрист Ричард Макларън, който разкри, че над 1000 съветски спортисти са се възползвали от програмата за приложимост на неразрешени субстанции. Положителните проби били покривани, а по време на игрите урината е била сменяна с чиста, която била взета авансово.

Данните са предоставени и на двете комисии на МОК, които проверяват абсурда.

Скандалът ще бъде в основата на сбирката на Световната антидопингова организация в Сеул сред 15 и 17 ноември. Там за първи път като член на борда отива и министърът на спорта Красен Кралев.

Изпълнителният комитет на МОК при започване на декември би трябвало да вземе решение за присъединяване на Русия на зимните игри в Пьонгчанг следващата година.

До момента МОК наказа 6-имя съветски състезатели в ски бягането и оневини шампионката във фигурното пързаляне Сотникова в приложимост на допинг по време на игрите в Сочи, написа " 24 часа ".

 Запалиха олимпийския огън
Проведе се церемонията по запалването на олимпийския огън

Първият факлоносец беше гръцкият биатлонист Апостолос Ангелис
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР