Светослав Трайков смята, че Русия извършва денацификация, а заради режима

...
Светослав Трайков смята, че Русия извършва денацификация, а заради режима
Коментари Харесай

Минеков командирова при световните лидери в Давос скандална фигура

Светослав Трайков счита, че Русия прави " денацификация ", а " поради режима в Киев, половината Украйна останала без ток "

Министърът на културата Велислав Минеков командирова забавна фигура на най-висшия международно стопански конгрес в Давос . Редом до световните водачи като Джо Байдън, Бил Гейтс, Илон Мъск, Еманюел Макрон, Руши Сунак ще застане българинът Светослав Трайков.

Шокиращата вест бе обявена от депутата от ГЕРБ-СДС Тома Биков, който сподели и заповедта за командироване на Трайков и още две лица - чиновници в Министерството на културата. 

" От изявление на министъра отпреди няколко седмици разбрахме, че Трайков е на първо място... шпионин. Според Минеков разбирал доста и от фейсбук. На базата на тези си качества, както се подозираше, той е и шеф на отдел " Европейски стратегии и планове " в Министерството на културата, и по тази линия дава отговор за реализирането на Плана за възобновяване и резистентност в културния бранш! По проекта, който планува 46 милиона лв. за цифровизация на архивите досега не е направено безусловно нищо! Повтарям - безусловно нищо! Тези пари са задоволителни за дигитализацията на архивите на Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, Националната филмотека и всички останали архивни фондове в областта на културата. Трайков обаче е в Давос. Вероятно разузнава нещо на разходи на... Програмата за разпространение на българската просвета в чужбина! Тази насмешка обаче към този момент не е по виновност на Минеков, а е отговорност на президента Радев, който продължава да търпи този парадокс в културата да се развива и утвърждава ", разгласи Тома Биков.
 Заповедта за командироване
Светослав Трайков е една от най-спорните фигури, заемащи обществена позиция в служебното държавно управление. Той бе назначен в Съвета на шефовете на НДК през октомври, само че след избухналото напрежение, Минеков даде обещание да го отзове. Още не го е направил. 

Трайков е едно от лицата митингите през 2020 година. На 20 юли същата година взе участие в акция, в която дружно с някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов и сегашния заместник-министър на енергетиката Еленко Божков натискат спешните бутони на метростанция " Св. Климент Охридски " и в следствие метрото спря за няколко минути. Последва дело за безчинство против Трайков, който отхвърля на полицията cнeмaнe нa oтпeчaтъци, фoтoгpaфиpaнe, cъбиpaнe нa персонални дaнни плюc ДHK-пpoбa зa извъpшвaнeтo нa пoлицeйcĸa peгиcтpaция. Софийският областен съд постанови, че дейностите на тримата в метрото са морално укорими, само че не незаконни.

Серия мнения на Трайков във фейсбук нажежиха страстите  през последните месеци. От тях се чете ясно, че Трайков не просто намира за клети " поддръжниците на киевския режим ", само че и признава, че избира рублата като валута, в която да държи персоналните си средства . Той в прав тест афишира, че поддържа съветската експанзия в Украйна. Стига и до крайности: " Ние сме си добре, мислете за киевския режим, поради който половин Украйна е без ток. " Това, което се случва в Украйна, съгласно него, не е война, а " денацификация ".

Историята на Светослав Трайков е забавна той е минал през няколко партии - ГЕРБ, БАСТА и Мая Манолова . Близък е на пиар специалиста Арман Бабикян. Счита се, че той е главен създател в уеб страницата за подправени вести Информиран.нет.

В досието му има две осъждания - за шофиране в нетрезво положение - с 2,12 промила , както и за " въвеждане в илюзия на жител на Англия, за да набави имотна полза ".  Трайков убеждава британеца, че ще закупи парцел на негово име, за което получава 18 200 евро. До дефинитивна договорка по този начин и не се стига. В хода на делото съдът постановява, че няма задоволително доказателства за осъщественото закононарушение. По същото време обвиненият работи във варненска организация за недвижими парцели „ Дриймхоум “, от която след това е уволнен.

Трайков провокира и обществено неодобрение заради садистичното си отношение към животните. В свои постове във Facebook той е споделял в предишното, че трови улични кучета с антифриз.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР