Светослав Трайков – съветникът на министъра на културата Велислав Минеков

...
Светослав Трайков – съветникът на министъра на културата Велислав Минеков
Коментари Харесай

Минеков назначи съветника си Светослав Трайков за член на СД на НДК

Светослав Трайков – съветникът на министъра на културата Велислав Минеков – се оказа най-новото попълнение в съвета на шефовете на НДК.

39-годишният участник в митингите против кабинета на ГЕРБ от 2020 година е вписан в управлението на НДК на 7 октомври, няколко дни след изборите.

НДК е еднолична държавна благосъстоятелност и е част от активите на Министерството на културата.

Мотивите за осъщественото предопределение в интервала, в който към този момент е определено ново Народно заседание, остават неразбираеми.

Още по-странен е изборът на Трайков на фона на противоречивата му обществена известност в последните години, написа „ 24 часа “.

Кариерата му в политиката стартира първо като деятел на ГЕРБ във Варна – формалната му биография демонстрира, че е бил PR в локалната регионална администрация при първото ръководство на Борисов, на 28 година става член на борда на шефовете на варненския Дворец на културата и спорта, а малко по-късно се снабдява с служба на шеф отдел в „ Информационно обслужване “.

През 2014 година Трайков към този момент е част от екипа на Николай Бареков в „ България без цензура “, а през 2020 година става един от най-активните участници в митингите против ГЕРБ в компанията на „ Отровното трио “ (част от което беше Велислав Минеков) и Мая Манолова.

На изборите за 45-о Народно заседание той беше пети в листата на „ Изправи се! Мутри вън “ от 23 МИР София.

През 2020 година той, дружно с Еленко Божков и Минчо Спасов, бяха дадени на съд за безчинство поради акцията им, при която стопираха за малко придвижването на метрото при станцията на Софийския университет. Две години по-късно Софийският областен съд реши, че тримата не са направили закононарушение, натискайки спешните бутони на перона.

Светослав Трайков се прочу и по време на президентската предизборна акция от 2021 година, когато беше популяризирал подправена вест за това, че ректорът на СУ Анастас Герджиков присъдил „ лекар хонорис идея “ на Бойко Борисов. Неверният откъс беше препрочетен в ефира на Българска национална телевизия от Татяна Дончева, която беше принудена по-късно да се извини на Герджиков за компромата, съобщи „ Булевард България “.

През декември 2021 година беше изпратен от Велислав Минеков по време на насилственото изваждане на „ Труд “ от офисите на Министерството на културата, които Петьо Блъсков отхвърляше да освободи.

През 2022 година Трайков реши да привиква митинг против уволняването на Стефан Янев като министър на защитата, тъй като бил „ нужен коректив на нездравословната политика “ на държавното управление, напомня „ 24 часа “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР