Светослав ПинтевНе е за вярване в какъв измислен свят живеят

...
Светослав ПинтевНе е за вярване в какъв измислен свят живеят
Коментари Харесай

Да си отхапеш езика като… Бесогона на Никита Михалков

Светослав Пинтев

Не е за поверие в какъв фиктивен свят живеят путинистите по света и у нас. Във Facebook се развихри полемика към оповестеното в проруски уебсайт изявление за ТАСС на някогашния режисьор Никита Михалков, който бил споделил: „ Нашата истина е доста рискова за

тези, които имат вяра в неистини “

Което е необикновено безочливо изказване, както и да го погледнеш.
Бившият кинаджия, в този момент водещ на пропагандно предаване със забележителното име „ Бесогон “, е апологет и висш сановник на лъжата в путинска Русия и добре го знае. Този човек неотдавна предложи на Кремъл изпъждане от страната на врачки, заклинатели и феновете на мира. При състояние, че Путин и Шойгу се съветваха със сибирски шамани за началото на войната, както споделят.

Бившият ръководител на Съюза на публицистите в Русия Игор Яковенко обича да повтаря, че геният е избягал покъртен от слугинажа на Никита Михалков.
Смях се от сърце на въпроса към него, който гласеше: „ В Русия цензурата е неразрешена със закон. Според вас, откакто сега се организира специфична интервенция, не е ли належащо да се върне цензурата? “
Но въобще не е за смях, тъй като доста хора стартират да имат вяра на повторените хиляди пъти неистини на путинската агитация, тя ги трансформира в същински зомбита.
Михалков значимо дава отговор, че утвърждава горещо наказванията за оскърбление или подправена информация за армията. Сякаш някой я е унижавал и лъгал за нея повече от Путин.
Един доцент, почитател на кремълския режим, който другояче се хвали по какъв начин непрестанно пътува из обединена Европа, написа: „ Нивото на Артист от ранга на Никита Михалков е мъчно за схващане от

Ганьовци - русофоби.... “

Отговорих му общително, че русофоби са безспорно Путин и шайката му, на която този някогашен режисьор прислужва, както и родните еничари-некадърници, несъмнено.
Доцентът ми изясни изпод, че руснаците сами си избират Путин. Попитах го: „ Как тъкмо разбрахте, че си го избират, като от най-малко 20 години не е имало естествени избори? “ Друг е въпросът, че до неотдавна огромна част от популацията на страната беше безпощадно зомбирано….
И го светнах, че относително почтени, като за Русия, бяха единствено първите избори за президент след Елцин, за които на Путин му се наложи дружно с тогавашния началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Николай Патрушев, в този момент секретар на Съвета по сигурност, да взриви много съветски блокове в Москва, Рязан и Волгодонск, да упрекна чеченците, да каже по какъв начин ще ги натика в нужника, с цел да развърже война и да завоюва известност и да вземе властта.

Александър Литвиненко го убиха

с радиоактивен полоний, когато написа книга за това и го потвърди с документи. Борис Березовски, който пък уреди Путин да е правоприемник на Елцин, след това разбра каква нелепост е направил и избяга под паника в Англия, където се удави във ваната си, споделяше по отношение на съветския президент: " Трудно можеш да схванеш логиката на идиота ".
Агресията против Украйна, откакто бяха разграбили армията си, го потвърди.

Разстреляният в тил пред Кремъл Борис Немцов, който в началото беше избран за правоприемник на Елцин, твърдеше: “Путинизмът се крепи на скъпия нефт и цензурата. ”
Отговорът на доцента беше просто слисващ: „ Това което е момента Европа, също не е доста чиста Демокрация... “ и даде куп пояснения за корумпетата по света и нас.
Наложи се да напомням, че в Европа може да има несъвършена народна власт, само че в Русия царува брутална нацистка тирания, сравнима към този момент с тази на Хитлер. Там арестуват за лайк във Facebook, за излизане на улицата с бял лист. Разликата с Европа, даже с България, е като сред пъкъл и парадайс.
Разликата с режима на Хитлер е единствено тази, че макар златният дъжд, който им се изсипа с внезапното повишение на цените на петрола, откогато Путин и Патрушев пристигнаха на власт, те не направиха нищо за икономическото развиване на страната си, а я закопаха напълно.
Шайката на Путин открадна даже парите за нови оръжия преди експанзията си в Украйна, което Алексей Навални потвърди изрично.
Сега в половината райони на Русия, в това число Подмосковието, хората са без отопление на минус 30-40 градуса. Оказа се, че са откраднати над 90 % от вложенията в системата.

Една дама ме попита на кого се е продал Никита Михалков, както твърдях, което беше поразителен въпрос. Пак си спомних за Березовски… Не си заслужаваше да се дава отговор.
Припомниха ми и един

спомен на Юрий Векслер,

фамозен съветски сценичен деятел, публицист и режисьор, живеещ в Германия, който заслужава да се цитира:
" През 1996 година Никита Михалков беше ръководител на журито на 46-я Берлински кинофестивал. Мой прочут съпровождаше на приема по случай закриването на фестивала немския политик граф Ото декор Ламбсдорф.

И ми описа след това: " Когато с рубрика влязохме в огромното предверие, видях застаналия в центъра Михалков, във фрак и с папионка. Графът, който към този момент си беше свалил палтото, незабавно се насочи към Михалков и му го подаде. Михалков се засуети, само че го пое, а графът с бърза крачка продължи напред.
Настигнах рубрика в цялостно неразбиране и го попитах: " Защо му дадохте палтото си? " – " Как за какво? Та той е прислужник. " – ми сподели декор Ламбсдорф. " Че за какво решихте по този начин? " Графът индиферентно ми отвърна: " Вижда се по очите му! "

От едно видео на журналиста Александър Невзоров пък научих на кого е кръстено пропагандното предаване на Никита Михалков. На един феодален духовник от Константинопол, именуван Никита Бесогон, образец за подражателство на някогашния режисьор. Най-големият „ героизъм “ на този Божи чиновник бил, че си отхапал езика и го изплюл в калта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР