Светослав ПинтевНаскоро научих от едно руско опозиционно издание, че представители

...
Светослав ПинтевНаскоро научих от едно руско опозиционно издание, че представители
Коментари Харесай

Прозорецът, който Путин затвори, за да не му духа

Светослав Пинтев

Наскоро научих от едно съветско опозиционно издание, че представители на талибаните от Афганистан били скъпи посетители на Културния конгрес в Санкт Петербург, където Путин сподели, че Русия оставя " отворен прозорец " към Европа “. У нас възторжено отразиха събитието с тази фундаментална тирада " Россия сегодня " и значително други медии. Всички пропуснаха да упоменат другарите талибани и тяхната културна делегация. А трябваше. Защото тези културни дейци са живото доказателство, че

Путин отново лъже

Той доста бърза да затвори компактно този запустял прозорец към Европа, отворен от Петър Велики, съветският президент самичък сподели, че му духало от него. Или по-скоро бърза да го зазида за безконечни времена. Това влечение опонира на здравия разсъдък, само че към този момент е явно.

" Насърчаването на музиката води към честен крах,

а изпълняването ѝ отклонява младежта от правия път ", обявиха преди към месец талибанските управляващи в Афганистан в лицето на Министерството за поощряване на добродетелите и битка с пороците. Великолепно име, какво ще кажете?
Тези талибански юнаци всеобщо конфискуват музикални принадлежности и ги горят на огромни клади. Това се споделя поощряване на културата, като скоро тази процедура може да се вкара стремително и в самата Русия. Няма да е по никакъв начин чудно в действителност, в случай че Кремъл последва този ярък образец, с цел да не си мислят младежите за песни, пляски, китари и балалайки, а единствено по какъв начин да се трансфорат по-скоро в пушечно месо на фронта, да загинат героичен за Путину, вместо от препиване, както един път изиска той.
Още повече, че Русия към този момент въобще не крие, че гледа към диваците, останали в Азия, тъй като не желае Европа, а и тя не ще и да чуе за Вова и компания. В този смисъл би трябвало да се интерпретират и лиричните отклонения на Путин за Александър Невски и Златната орда. Там той доста тъкмо разказа какво желае и какъв брой му е скъпо наследството на ордата, ръководена от правилата на Чингис хан.
„ Москва на този стадий може да не мисли за възобновяване на връзките с Европейския съюз “, пък съобщи на Примаковските четения босът на съветското външно министерство Сергей Лавров, представен от Интерфакс. И продължи с забавни разсъждения. „ Сега би трябвало да помислим по какъв начин не можем да подвластен от

тези обрати в европейската политика,

най-вече в търговията, стопанската система и вложенията, които Европа прави под въздействието на Вашингтон. Трябва да се защитим във всички основни браншове на нашата стопанска система, нашия живот като цяло, нашата сигурност, несъмнено, от която зависи бъдещето на страната “, съобщи Сергей Лавров, на който по този начин обилно разрешихме да прелети над България, след това се оказа, че не сме го пуснали, тъй като летял с Мария Захарова. И той лъже, както нормално. Иска да каже, че Русия би трябвало да се отбрани от по този начин противното на Кремъл западно свободомислие, от концепциите за човешки права, против които Сталин издигна Желязната завеса.
Сергей Лавров пътува наскоро до Северна Корея, в случай че си спомняте. Отиде там, с цел да моли за оръжия

другаря Ким Чен Ун,

водач на Корейската работническа партия, водач на народа на КНДР, висш главнокомандващ и маршал на Корейската национална войска, първи секретар на Централния комитет на Корейската работническа партия. „ Руската федерация показва цялостната си поддръжка и взаимност със стремежите на КНДР “, съобщи Лавров в речта си в Пхенян. Бих допълнил, че това е изцяло разбираемо, тъй като Москва има напълно същите желания – да трансформира в обуздан добитък личното си население и да размахва нуклеарната бухалка пред очите на цивилизования свят. Като подгони стадото към него с бойни крясъци.
Путин явно е решил да възвърне в още по-голяма степен азиатския вид деспотия в страната си, с цел да може да се застрахова, че изпратените да умрат няма да извърнат оръжието си към Москва, както направи Пригожин.

Известният съветски политик и журналист Леонид Гозмен писа в moscowtimes.ru:

„ Покорно отиват на заколение,

а по кое време е било другояче? Вярват ли на лудата агитация? И през 1968 година имаха вяра, че в случай че не бяхме влезнали в Чехословакия, Бундесверът щеше да е там още на идващия ден. Между другото, постоянно сме имали протестиращи герои – и по време на Пражката пролет и по-късно, чак до наши дни. Да, всички знаехме това. Но в този момент, в допълнение към това познание, мнозина имат чувството за неотменимост на случилото се - това към този момент не е драматичен епизод, следствията от който по принцип могат да бъдат преодолени. Това е естествено положение за страната и ще е постоянно! “.

Да, Путин се стреми да трансформира Русия в Афганистан и Северна Корея по едно и също време. Завинаги... Копейковци, волгинци и шаренковци да побързат, да не изтърван да станат талибански партийни секретари. Тук така и така нямат място.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР