Светослав Ковачев е един от основните футболисти на Арда. Той

...
Светослав Ковачев е един от основните футболисти на Арда. Той
Коментари Харесай

Светослав Ковачев: Готвим се за сериозните битки в първенството

Светослав Ковачев е един от главните футболисти на Арда. Той дойде от Лудогорец чартърен през 2020г., а през 2021г. откакто стана свободен сътрудник,  подписа непрекъснат договор с кърджалийския клуб.

 Ковачев даде особено изявление за клубния уебсайт, в което приказва за подготовката, за идните мачове от efbet Лига и има ли шансове Арда още веднъж да играе в Европа.

Светльо здравей, беседваме няколко часа след успеха над Заря Луганск, която бе втора за тима тук на лагера в Лара. Как ти се видя срещата?

- Получи се един в действителност прекрасен мач. Видяхте, че през първото полувреме започнахме много интензивни и разумно се стигна до тези две попадения на Палмарес и на Боруков. Вижда се, че тимът към този момент има своя образ, а в останалите дни до началото на шампионата съм сигурен, че ще бъдат изчистени всички елементи, които не се харесват на старши треньора.

Предстои сериозна контрола с Динамо Москва?

- Да, несъмнено това ще е една много сериозна контрола. Все отново Динамо Москва е съществено име във футбола. Но единствено да кажа, че и първите две контроли, които играхме също са против съществени съперници. Особено днешната, Заря е нееднократен участник в европейските клубни шампионати. От тези инспекции ние единствено можем да имаме изгода, без значение какъв е резултатът. В първите два мача е за нас.

Как върви подготовката тук в Лара, към този миг и времето е на ваша страна.

- Определено няма по какъв начин да се оплачем от времето. Всичко върви по проект, упражняваме на 100 %. Предполагам, че в случай че има нещо за промяна, треньорското управление ще вземе нужните ограничения. Но що се отнася за условия, това, което ни е подсигурено от шефовете е съвършено.

Ти по какъв начин се чувстваш, тъй като не взе присъединяване в първите две контроли?

- Причината бе, че тъкмо, когато се събрахме за първа подготовка се разболях от доста неприятен грип. Знаете каква е ситуацията в България. Наложи се да се церя и изостанах с подготвителния развой. Сега с помощта на кондиционния треньор Антон Дончев наваксвам и се надявам да се включа в една от последните две контроли. Не е прелестно да гледаш по какъв начин другите играят а ти си болен с температура, само че подобен ми е шансът.

 Определено футболната пролет ще е много забавна в България. Арда има късмет да нападна още веднъж присъединяване в Европа, като разновидностите са два: или през Купата, или през шампионата. Кой път е по-възможен съгласно теб?

- Принципно през Купата е по-лесно, тъй като са по-малко мачове. Но там нямаш право на неточност. Що се отнася до шампионата съгласно мен и там имаме шансове, както знаете седмото място дава право на присъединяване в бараж. Ние подобен към този момент спечелихме един път и можем да кажем, че имаме опит. Но вижте несъмнено борбите както за Купата, по този начин и за шампионата ще са съществени. Хубаво е, че тук в Анталия има много български тимове и следим кой по какъв начин се приготвя.

Кои са най-сериозните ви съперници за мястото в Европа?

- По принцип тези тимове, които са пред нас (смее се). Но в случай че ние играе нашата си игра, няма от какво да се тормозим. Точките са малко по отношение на тимовете пред нас и считам, че в случай че създадем няколко сполучливи мача, ние ще се наредим в зоната за Европа. Дано всичко се взема решение на футболния терен.

Нещо за край искаш ли да кажеш?

 - Да прикани нашите почитатели да ни поддържат и дружно да се поздравяваме с успехите. Със сигурност ще има сложни моменти, само че тогава е най-важно да покажеш, че в действителност обичаш своя тим. Както се споделя дано те са нашия 12-ти състезател.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР