Светослав Костов е новият генерален директор на БНР. В два

...
Светослав Костов е новият генерален директор на БНР. В два
Коментари Харесай

Светослав Костов е новият генерален директор на БНР

Светослав Костов е новият общоприет шеф на БНР.
В два следващи дни - на 26 и 27 юни, Съветът за електронни медии изслуша концепциите на Светослав Костов, Митко Димитров, Валери Тодоров, Даниела Манолова и Александър Велев. Днес гласоподава решението си.
Светослав Костов бе определен с три гласа "за " и два "въздържал се ".
Бившият състезателен публицист, който е шеф на радио "София ", се яви първи пред Съвета за електронни медии в състезанието за общоприет шеф, който стартира в сряда.
На чуването той съобщи, че радио "Омбудсман " ще стане част от Българското национално радио. То ще взема решение публични проблеми от друг темперамент, свързани с администрацията и институциите.
Светослав Костов има желание за 3 месеца да възвърне радио "България ", като подкаст - сега то съществува единствено като уебсайт.
Предполага, че може да го трансформира и в част от европейски мултимедиен план, с цел да се бори с хибридната война. Крайната му цел е радио "България " да бъде възобновено като пълноформатно радио с многоезична мултимедийна и многоканална стратегия.
Костов счита да работи за известност на марката, звуково ребрандиране на всички стратегии, както и за увеличение на младежката публика. Това беше акцент в концепцията му и на предходния конкурс за началник на БНР през 2016 година
Според Костов е нужна оптимизация в БНР, където сега работят малко над 1300 души.
По информация на претендента множеството от тях са на възраст над междинната.
За радио "София " той предлага да има повече районно наличие. Според Костов, който управлява медията през последните 3 години, тя е постигнала триумф след преформатирането й и излъчването на повече музика.
Въпреки това, отново по неговите думи разнообразни проучвания демонстрират, че слушаемостта на радио "София " е сред 0% и 0,5%. Костов ще работи още за по-кратки говорни модули в предаванията на БНР и по-високи заплати на екипа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР