Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си

...
Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си
Коментари Харесай

49-годишният Светлозар Дончев - самотен баща на две деца, се бори вече четири години за живота си

Светлозар Дончев се бори към този момент четири години за живота си и на няколко пъти съумява да избави от ампутация на ръцете и краката си. Той е уединен татко и измежду дребното хора в България с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease). Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, само че заболяването го прави неработоспособен и той изпада в неспособност да закупува скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да покрива всички свои ежедневни разноски - наем на жилището, храна и облекла на децата си. Единствените му приходи през последната една година са инвалидната му пенсия в размер на 396 лева, а лекуването му не се поема от НЗОК. За да оказват помощ на Светльо неговите приятелите вършат няколко дарителски акции, посредством които съумяват да се съберат средства за лекуването му и за храна и облекла за децата му.

" В последните дни доста се утежниха нещата и съм извънредно признателен на всички хора с положителни сърца, които в един от най-тежките моменти в живота ми подариха средства, посредством които съумях да направя незабавна интервенция и да спася ръката си от ампутация. Мечтая един ден още веднъж да съм здрав, да мога да работя и самичък да се грижа за двете си деца. Тогава ще върна направеното ми положително на всеки един човек, който ми е оказал помощ да оцелея през всички тези сложни за мен и двете ми деца години “, споделя през сълзи 49 годишния тежко болен уединен татко. Той разясни, че лекуването, медикаментите и интервенциите не се поемат от здравната каса и той разчита единствено на дарения, с цел да избави живота си и да нахрани децата си.

След ампутацията на пръстите на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „ Света София " вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч вяра, че посредством тази терапия положението на самотния татко ще може трайно да се стабилизира. Лекуващият доктор доктор Росен Разбойников е окуражен, че в случай че продължи лечението единствено след шест месеца положението на Светлозар ще се стабилизира и ще се избегне ампутация на ръцете и краката му.

За химиотерапията му са нужни 30 000 лева, а с помощта на голямата вълна от съпричастност към Светлозар единствено за няколко дни са събрани малко над 20 000 лева За да съумеят да досъберат нужната сума за витално значимата химеотерапия приятелите на Светльо се обръщат към всички хора с положителни сърца и ги приканват който и с каквото може да помогне, с цел да може Светлозар сполучливо да приключи своя курс на лекуване, да стопира тежкото заболяване и по този начин да избави ръцете и краката си от ампутация.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за облекла и храна е: 0877717471, 0877717406
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР