Светлините на внушителна коледна елха, която оцеля, след като беше

...
Светлините на внушителна коледна елха, която оцеля, след като беше
Коментари Харесай

21-метрова коледна елха грейна във Ватикана

Светлините на внушителна коледна елха, която оцеля, откакто беше изумена от гръмотевица в Полша, бяха пуснати нощес.

"Коледните ясли и коледното дърво ни приказват със алегоричен език ", напомни папа Франциск, приемайки архиепископа на Вармия и епископа на Елк, надлежно област и град в Полша, откъдето произлиза дървото.

"Те са знаци за състраданието на нашия небесен Отец, за близостта му с човечеството ", сподели още папата.

На същата визита главата на Римокатолическата черква одобри и деца, декорирали коледните ясли. Тези деца са лекувани в онкологични лечебни заведения или са пристигнали от наранени от земетресенията през 2016 година региони в Централна Италия, съобщи Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

"В коледните ясли срещаме и съзерцаваме Божията благосклонност ", означи папа Франциск.

Коледните ясли тази година са основани в сходство с датираща от Средновековието неаполитанска традиция и са дарени на папата от абатството в Монтеверджине, покрай Неапол.

От 1982 година коледно дърво от европейска гора се конфигурирана паралелно до коледни ясли на площада. Снощи те бяха осветени в наличието на хиляди хора.

Коледната елха е 21-метров смърч. Той беше доставен от региона на Мазурия в северна Полша, който е прочут с многочислените си езера. Приблизително 60-годишното дърво изгубило върха си преди няколко години, откакто го блъснала гръмотевица. То беше превозено до Рим с камион, като пътува 12 дни от Полша до площад "Свети Петър ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР