Светлините на коледното дърво на пл. Стефан Стамболов ще грейнат

...
Светлините на коледното дърво на пл. Стефан Стамболов ще грейнат
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, вижте как грейват светлините на коледното...

Светлините на коледното дърво на пл. " Стефан Стамболов " ще грейнат довечера в 18 часа. Това е първото събитие, което Община Пловдив провежда за пловдивчани и гостите на града във връзка идните коледно-новогодишни празници.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клонки и още веднъж ще наподобява внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Пловдивската елха тежи към 1 звук, а дружно с украсата - 1.5 тона.



Светлините на коледното дърво над покрития шадраван ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров, който ще насочи и привет към своите съграждани. Негови помощници ще бъдат малчуганите от Хора на пловдивските момчета " Стефка Благоева " при ЦПЛР - Общински детски комплекс - Пловдив с диригент Милка Толедова и музикален акомпанимент Юлия Петрова, както и танцьорите от отбор " Дилянка " с живописен началник Мария Кьосева. 

Ще оказва помощ и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни - 24, 25, 26, 27 и 29 декември, когато на откритата сцена пред Общината по традиция ще има богата музикална стратегия. 

Общинската администрация кани пловдивчани - дребни и огромни, да се включат в запалването на светлините на 1 декември и да се насладят на програмата в празничните дни на сцената пред постройката на Община Пловдив.

 

Още забавни събития ще намерите в - най-хубавия гид за Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР