Светлана Близнакова, Рали Велинов, Павлин Иванов и Александър Кирилов са

...
Светлана Близнакова, Рали Велинов, Павлин Иванов и Александър Кирилов са
Коментари Харесай

Българската рок група, впечатлила Алис Купър, Джони Деп, Europe и Nightwsih

Светлана Близнакова, Рали Велинов, Павлин Иванов и Александър Кирилов са дружно на българската рок сцена към този момент 13 години. Групата им избира за свое име латвийското SEVI, което значи " себе си ", тъй като такава е и идеологията им - да бъдат правилни на себе си.

И тъкмо като едни същински отдадени на творчеството музиканти, те се усещат най-автентични и откровени, когато основават и извършват музика. Личи си, че бандата е устояла капризите на времето, защото всички в нея към този момент са като едно семейство.

Когато са пред аудитория, са като един организъм и съпреживяват страстите от музиката си. Сцената те назовават собствен дом, а феновете си - част от огромното им семейство. В останалото време творят дружно, пътуват дружно и не престават да се борят дружно. А силата е както с тях, по този начин и с почитателите им, които те желаят да въодушевяват и посредством музиката, и посредством посланията си.
 Снимка 624166

Именно с моментите, в които макар всички компликации са намирали сили да продължат да творят, SEVI се гордеят най-вече. Също толкоз значими за тях обаче са и опциите да бъдат на една сцена с Europe, Nightwsih, Evanescence, Том Кийфър и Aлис Купър. За последно гледахме и слушахме SEVI в " Арена София ", където подгряха публиката преди концерта на Алис Купър, Джони Деп и компания от Hollywood Vampires.

SEVI ни изненадват с признанието, че с огромните актьори се работи елементарно. Според тях при " значимите клечки " няма непотребна поза, его или неоправдани искания, а доста дисциплинираност, акуратност и отдаденост към музиката.

Повече за работата с хора като Джен Маджура от Evanescence, Джони Джоели от Hardline и Дитер Диркс, продуцент на Scorpions, можем да научим от двете издадени книги на SEVI - " Цената да бъдеш себе си " и " Цената да бъдеш себе си: Силата ". На страниците им международните музиканти споделят препоръки и размисли за бизнеса, както и истории за срещите им и работата с българската група.

Всъщност концепцията за книга дава музикалният публицист Николай Христов още през 2015 година, когато предлага да напише нещо като открит дневник, в който да надникне в живота на една самопродуцираща се млада тайфа и да открехне завесата към трудностите, с които се постанова да се оправя тя.

" Той ни въодушеви да се впуснем в това премеждие и възпламени искрата. Решихме да я създадем като поредност и на всеки пет-шест години да издаваме последваща част. Само преди няколко месеца издадохме втората част, като този път създател е Мартин Николов. Беше доста мотивиращо да си създадем самобитна равносметка на миналите години и да си напомним през какво сме минали. Обикновено музикантският живот наподобява като безконечен ваучър за хората, само че има и доста други аспекти от тази специалност, които остават скрити, и в действителност са съществени за триумф и дълготрайна музикална кариера. Книгите имат за цел да са и мотивиращо четиво с послания и за света оттатък музиката. Присъстват послания за живота в търсене на смисъла, в одобряването на себе си и на същински значимите полезности и идеали в свят, в който те са все по-неясни ", споделя вокалистката и главен текстописец на SEVI Светлана Близнакова.

Най-забавните моменти групата споделя също в книгите си, а пък най-предизвикателна дефинира работата си по видеоклипа за парчето " The Call ". За да го снимат, и четиримата влизат в ролята на същински мореплаватели и пирати, като всичко се случва в намерено море, напълно достоверно, без зелени екрани и дубльори. Цели три дни музикантите прекарват на кораба Есмералда, а морето и времето не им икономисват капризите си. Заедно с подводните фрагменти, сюжета, декора и костюмите, работата по видеото се трансформира в цяло премеждие.

Очевидно рокаджиите от SEVI не пестят от напъните и вдъхновението си и отдадеността им се вижда и в интернационален проект. Миналата година песента им " Hate You " притегля вниманието на Алис Купър, който я споделя на страницата на своето радио предаване Nights with Alice Cooper. И когато схващат, че той и останалите от Hollywood Vаmpires ще идват в България, SEVI незабавно насочат поръчка да ги подгряват. И са определени. Освен това освен излизат на сцената непосредствено преди Hollywood Vаmpires, а и се срещат с тях, беседват и даже им вършат специфичен подарък.

Каква беше срещата ви с Hollywood Vampires?

Вълнуваща, вдъхновяваща, зареждаща. Сбъдната фантазия! Докосването до такива великани в изкуството е фантазия на всеки създател. Ние самите сме се вдъхновявали от музиката на Алис и компания, а филмите на Джони Деп са били муза за значително наши клипове и песни. Радваме се, че успяхме персонално да им благодарим за опцията да сме на една сцена, а вокалистката ни даже получи прегръдка от Джони.

Направили сте им персонализиран подарък. Как ви хрумна концепцията за бирите и харесаха ли ги те?

Искахме да ги изненадаме с нещо ексцентрично и с лек комичен детайл, тъй като знаем, че в бандата черният комизъм е на респект. Така ни хрумна концепцията за Hollywood VamBeers селекция. " Вампирите " несъмнено бяха впечатлени. Успяхме и да се щракнем с част от бандата с бира в ръка.

Кога и какво да чакаме от идния ви четвърти албум?

Албумът ще излезе в края на тази година и съгласно нас е естествената еволюция на третия Follow me. Няколко сингъла от него към този момент са познати на почитателите, само че имаме вяра, че ще ги изненадаме прелестно с останалите седем песни.

А какви участия онлайн ви предстоят?

Лятото ще бъде много натоварено. Стартираме с July Morning в Тутракан, след това сме на Varna Street Food Park във Варна на 1 юли, на Rocket Science Rock and Ber Fest в Царево на 4 юли, на " Рок в сърцето на Балкана " в Троян на 8 юли, а на 15 юли в Берковица.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР