Светла Несторова е избрана за член на Управителния съвет на

...
Светла Несторова е избрана за член на Управителния съвет на
Коментари Харесай

Промяна в ръководството на ПОК Доверие

Светла Несторова е определена за член на Управителния съвет на ПОК " Доверие ", който следващо да поеме функционалностите на госпожа Даниела Петкова - до скоро Председател на УС на най-голямото пенсионно-осигурително сдружение в България - ПОК " Доверие ". Това оповести Председателят на Надзорния съвет на Пенсионно-осигурителна компания " Доверие " Петер Хьофингер, оповестиха от пенсионно-осигурителното сдружение

Даниела Петкова се отдръпва от поста след 30 години работа в компанията.

" Това е еволюционна стъпка в една естествена промяна на поколенията, която идва да обезпечи продължаващо развиване и стратегическа последователност на две извънредно сполучливи компании със мощни управителни екипи ", съобщи Петер Хьофингер, Председател на Надзорния съвет на ПОК " Доверие ".

За позицията на Светла Несторова, която последните 20 години е част от екипа на ЗЕАД " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ", като Главен изпълнителен шеф и Председател на Управителния съвет, е номиниран Ангел Виденов. Той работи в сдружението от 2007 година, а от 2016 година досега е член на УС и Изпълнителен шеф.

Ангел Виденов има дълготраен професионален опит и експертиза в застраховането.

Промените в мениджмънта на двете компании са предмет на нужните следващи юридически стъпки и регистриране в Търговския указател.

ПОК " Доверие " и ЗЕАД " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ", са част от Vienna Insurance Group - водещата застрахователна група в Централна и Източна Европа, основана във Виена. Тя сплотява над 50 застрахователни компании и пенсионни фондове в 30 страни с над 29 000 чиновници и пази значимото за над 28 млн. клиенти.

През 2022 година International Finance Corporation (ІFС), чacт oт Групата на Cвeтoвнaтa бaнĸa, закупи акционерен дял в ΠOK " Дoвepиe " от близо 10%. Това съдействие има за цел да ускори и развие в допълнение пенсионно-осигурителния пазар в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР