Светият Синод се събра на заседание, за да утвърди списъка

...
Светият Синод се събра на заседание, за да утвърди списъка
Коментари Харесай

Светият Синод утвърждава списъка с епископи за Сливенски митрополит

Светият Синод се събра на съвещание, с цел да утвърди листата с епископи за идните избори за Сливенски митрополит, планувани за 19 май.

Към този миг към момента тече съвещанието и не е ясно кои и какъв брой ще бъдат претендентите.

За повторно в Сливенската епархия ще се проведат избори за нов архиерей след кончината на митрополит Йоаникий през януари.

До провеждането на нов избор се стигна след касирането на вота на 18-и февруари поради постъпили тъжба и отчет в Светия Синод.

26 май е датата за канонични избори в синодалната палата в София, на които дефинитивно ще бъде определен нов сливенски митрополит.

„ Ще бъде направен азбучник с достоизбираеми епископи, от които ще бъдат определени двама. За всеки един претендент ще бъде гласувано поотделно от членовете на Светия Синод. Не всички епископи ще бъдат в тази листа, защото се изготвя по преценка на Светия Синод и в нея влизат епископи, които имат качества и дават отговор на условията да бъдат епархийски митрополити “, разяснява Западно и Средноевропейски митрополит Антоний.

 „ Митрополитът би трябвало да бъде определен по правилник “: Недоволство пред Сливенската митрополия след касирания избор България 1 мин. „ Митрополитът би трябвало да бъде определен по правилник “: Недоволство пред Сливенската митрополия след касирания избор  „ Избрани по съвест “: Расте недоволството към избора за нов Сливенски митрополит Светът 2 мин. „ Избрани по съвест “: Расте недоволството към избора за нов Сливенски митрополит  Миряни от Сливен с подписка в поддръжка на Светия синод за избора на митрополит България 3 мин. Миряни от Сливен с подписка в поддръжка на Светия синод за избора на митрополит  Вярата и битките в църквите: Защо духовници са се хванали за гушите за епархията с черноморски изход? 120 минути 7 мин. Вярата и битките в църквите: Защо духовници са се хванали за гушите за епархията с черноморски изход?  „ Митрополитът би трябвало да бъде определен по правилник “: Недоволство пред Сливенската митрополия след касирания избор България 1 мин. „ Митрополитът би трябвало да бъде определен по правилник “: Недоволство пред Сливенската митрополия след касирания избор  „ Избрани по съвест “: Расте недоволството към избора за нов Сливенски митрополит Светът 2 мин. „ Избрани по съвест “: Расте недоволството към избора за нов Сливенски митрополит  Миряни от Сливен с подписка в поддръжка на Светия синод за избора на митрополит България 3 мин. Миряни от Сливен с подписка в поддръжка на Светия синод за избора на митрополит  Вярата и битките в църквите: Защо духовници са се хванали за гушите за епархията с черноморски изход? 120 минути 7 мин. Вярата и битките в църквите: Защо духовници са се хванали за гушите за епархията с черноморски изход?

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР