Светият синод на Македонската православна църква - Охридска архиепископия /МПЦ-ОА/

...
Светият синод на Македонската православна църква - Охридска архиепископия /МПЦ-ОА/
Коментари Харесай

Македонската църква поиска БПЦ да й бъде църква-майка

Светият синод на Македонската православна черква - Охридска архиепископия /МПЦ-ОА/ е изпратил до Българската православна черква писмо, в което желае БПЦ да бъде нейна църква-майка, в случай че признае автокефалността на МПЦ-ОА, съобщи през днешния ден организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Писмото е изпратено на 9 ноември до Светия синод на БПЦ след постоянно съвещание на МПЦ-ОА в Скопие, на което било единомислещо решено да се изпратят избрани оферти и претенции до сестринската черква.

Синодът на МПЦ-ОА единомислещо е решил да призове Българската православна черква за възобновяване на "евхаристийното единение с обновената Охридска архиепископия в лицето на МПЦ ", написа в писмото.

С възможното сключване сред двете църкви се желае определяне на единение сред двете епископии, което да бъде основа за "евхаристийно единение и с епископиите на останалите поместни православни църкви ".

МПЦ се надява Светият синод на БПЦ да одобри нейните оферти "за положителното на всеобщата църковна цялост ". МПЦ е основана в края на Втората международна война, само че до през днешния ден не е приета от никоя православна черква.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР