Светите мощи на Светите равноапостолни братя Методий и Кирил вече

...
Светите мощи на Светите равноапостолни братя Методий и Кирил вече
Коментари Харесай

Мощите на Методий и Кирил вече са в България

Светите мощи на Светите равноапостолни братя Методий и Кирил към този момент са в Гигинския манастир "Св. св. Козма и Дамян ", а на следващия ден ще бъдат изложени за всенародно поклонение в митрополитския катедрален храм "Св. Неделя " в София. Мощите ще останат в манастира, а на следващия ден с литийно шествие ще бъдат импортирани в столичния храм "Св. Неделя ", където миряните ще могат да се поклонят пред тях, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия архимандрит Никанор - свещеник на Гигинския манастир "Св. св. Козма и Дамян ".

От Софийската митрополия оповестиха при започване на тази седмица, че от 23 до 25 май с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит и на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия, с позволение на Вселенския патриарх Вартоломей и на Свещения Кинотис на Света гора (Атон), в София ще дойдат и ще бъдат изложени за всенародно поклонение Светите мощи на равноапостолните братя Методий и Кирил.



Светите мощи на българските просветители Методий и Кирил са донесени в България от Негово Високопреподобие архимандрит Вартоломей - свещеник на светогорския манастир Есфигмен. Светинята се пази в Есфигменската света обител, в седалището на обителта - столицата на монашеската република, Карея.

В 12:00 часа на следващия ден ще е посрещането на Светите мощи на кръстовището на бул. "Христо Ботев " и бул. "Александър Стамболийски ", и с литийно шествие по булеварда светинята ще бъде пренесена в митрополитския катедрален храм "Св. Неделя ". След това ще има и молебен пред Светите мощи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР