Свети Варнава, който бил наречен така от апостолите, а преди

...
Свети Варнава, който бил наречен така от апостолите, а преди
Коментари Харесай

Св. апостол Варнава

Свети Варнава, който бил наименуван по този начин от апостолите, а преди този момент се наричал Иосия (Деян. 4:36). За него се загатва в книга Деяния апостолски и в Посланието на свети деятел Павел до галатяните: " възлязох ­ споделя деятел Павел ­ в Иерусалим с Варнава " (Гал. 2:1).
Този деятел дружно със свети деятел Павел послужил на благовестието и изначало проповядвал Христа в Рим, а след това бил подложен за свещеник в Медиолан.
 Възнесение Господне Възнесение Господне
Четиридесет дни след Великото си възкресение Господ Иисус се явявал неведнъж на учениците Си. Разяснявал им царството Божие, отварял...
Той приключил живота си в своята татковина, на остров Кипър, където бил пребит с камъни от гонителите на Христовата религия. Християните го погребали с чест и положили с него в гроба, според неговото наследство, светото евангелие от Матей, което Варнава в миналото самичък преписал и с което в никакъв случай не се разделял (Още: Събор на светите Седемдесет апостоли).
© Жития на светиите, преведени на български език от църковно-славянския текст на Чети-минеите ( " Четьи-Минеи " ) на св. Димитрий Ростовски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР