Светът внимателно ни наблюдава, каза днес новият ръководител на американската

...
Светът внимателно ни наблюдава, каза днес новият ръководител на американската
Коментари Харесай

Новият държавен секретар на САЩ обеща да успокои световната общност

Светът деликатно ни следи, сподели през днешния ден новият началник на американската дипломация Антъни Блинкън, като обща да успокои интернационалната общественост, объркана от Доналд Тръмп и шокирана от политическата рецесия преди встъпването в служба на президента Джо Байдън, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Светът желае да знае дали можем да излекуваме раните си като нация. Той желае да знае дали ще го водим със силата на нашия образец и дали ще дадем преимущество на дипломацията с нашите съдружници и сътрудници, с цел да се надигнем пред огромните провокации на нашето време, като пандемията, климатичните промени, икономическата рецесия, заканите за демокрациите, борбата за расова правдивост и произлизащите от нашите противници и съперници опасности за нашата сигурност и международната непоклатимост, сподели Блинкън на къса гала при идването си в постройката на Държавния департамент, ден след одобряването му с огромно болшинство от американския Конгрес.

Част от кариерата на Блинкън е минала в Държавния департамент, в който бе втория по сан чиновник в края на президентството на Барак Обама. Поради това той сподели, че има чувството, че се връща вкъщи. Блинкън обаче призна, че светът се е трансформирал от напускането му преди четири години, споменавайки пандемията, както и "барикадите ", появили се във Вашингтон след офанзивата на 6 януари на последователи на Доналд Тръмп против Капитолия.

Това е нов ден за Америка, това е нов ден за света, увери Блинкън.

Никога не сме прекосявали през сходен интервал. Президентът е решен да ни изведе от това по най-бързия вероятен метод, посочи близкият на Джо Байдън Блинкън.

Светът се нуждае от американско водачество и ние ще го подсигуряваме, тъй като светът има доста по-голям късмет да реши проблемите си и да се изправи пред провокациите си, в случай че Съединени американски щати реагират в този момент, отсече той, критикувайки индиректно отдръпването от поети задължения и едностранните политически решения на дипломацията на Тръмп.

В друга едвам завоалирана сериозна забележка към републиканските му прародители Рекс Тилърсън и Майк Помпейо, упреквани, че от време на време са пренебрегвали и даже са изоставяли дипломати от кариерата, когато са били заплашвани или атакувани, Блинкън даде обещание да "защитава " личния състав на обширния Държавен департамент и да му върне "самочувствието ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР