Светът трябва да се вслушва в гласа на Китай, за

...
Светът трябва да се вслушва в гласа на Китай, за
Коментари Харесай

Педро Санчес: Светът трябва да се вслуша в гласа на Китай, за да намери изход от войната в Украйна

Светът би трябвало да се вслушва в гласа на Китай, с цел да откри излаз от войната в Украйна, сподели испанският министър председател Педро Санчес преди държавното си посещаване в Пекин идната седмица, предава, представена от Българска телеграфна агенция.

" Китай е световен състезател, тъй че очевидно би трябвало да се вслушаме в гласа му, с цел да забележим дали можем да сложим завършек на тази война и Украйна да бъде в положение да възвърне своята териториална целокупност ", сподели през днешния ден Санчес на конференция в Брюксел след съвещанието на Европейския съвет.

Санчес ще посети Пекин на 31 март за диалози с китайския президент Си Цзинпин.

Срещата сред двамата водачи се чака да се концентрира най-вече върху продължаващия спор в Украйна, в който Китай се дефинира като " безпристрастна " страна и предложи проект за мир от 12 точки, като в същото време прикани за цялостно прекъсване на огъня.

Санчес намерено поддържа предлагането за мир на украинския президент Володимир Зеленски, включващо претенции за възобновяване териториалната целокупност на Украйна допреди анексирането през 2014 година на Крим от Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР