Светът се умори от ограниченията. Свободата е нещо много свято

...
Светът се умори от ограниченията. Свободата е нещо много свято
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Светът се умори от ограниченията


Светът се умори от рестриктивните мерки. Свободата е нещо доста свято и скъпо. Хората постоянно ще бранят свободата си, въпросът е постоянно да бъдем и добре осведомени, с цел да знаем по какъв начин да се грижим за себе си.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ вирусологът към Българска академия на науките проф. Радостина Александрова във връзка митингите в Китай поради нови .

Тя съобщи, че се надява сходна пандемия да не се повтори и добави, че светът ще бъде по-подготвен за такива последващи изненади.

„ Това, което сега се популяризира в света, са подвариантите на „ Омикрон “. BA.5 е преобладаващият в Европа. Всичко, което ни сервира SARS-COV2, би трябвало да се следи в международен мащаб, с цел да знаем има ли нови разновидности и би трябвало ли да чакаме нови изненади “, изясни вирусологът.

По думите ѝ Коронавирус разновидността „ Омикрон “ не би трябвало да бъде подценяван.

„ Три години след появяването на този вирус, при съществуването на толкоз доста типове ваксини, с толкоз доста имунизирани хора, с толкоз доста хора, които са боледували светът изрично не е същият. Това, което е по-важно за мен, е че се надявам държавните управления, институциите, учените са създали своите заключения “, сподели още проф. Александрова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР