Светът се прости с кралица Елизабет II днес. Траурната церемония

...
Светът се прости с кралица Елизабет II днес. Траурната церемония
Коментари Харесай

Високопоставени политици отдават почит към Кралицата на погребението й

Светът се елементарни с кралица Елизабет II през днешния ден. Траурната гала се състои в Уестминстърското абатство. На нея участват към 500 високопоставени политици, измежду които и българският президент Румен Радев.
Прочетете още
Френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Бриджит отдадоха респект на кралицата. След това Макрон се причисли към крал Чарлз III и други водачи от целия свят на банкет в Бъкингамския замък преди държавното заравяне в понеделник.

Сред тях беше президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който отдаде респект на 96-годишна жена, която завоюва почитание с възприятието си за дълг и представляваше константа, до момента в който ролята на Англия в света намаляваше и се променяше.

„ Имахте шанса да я имате 70 години “, сподели Байдън. Преподобният доктор Дейвид Хойл MBE, декан на Уестминстър, откри погребението на кралицата с наддаване.



„ „ Тук, където кралица Елизабет се омъжи и коронова, ние се събираме от цялата нация, от Британската общественост и от нациите по света, с цел да скърбим за нашата загуба, да си спомним нейния дълъг живот на безкористна работа и със сигурна убеденост да се ангажираме нея на милостта на Бог, нашия основател и изкупител ”, сподели той.

Mинистър-председателят на Обединеното кралство Лиз Тръс пък, чете втория урок от Йоан 14: 1–9. Тя се срещна с кралицата два дни преди гибелта на монарха, с цел да поеме публично ролята, което ще бъде последният акт на публична работа на Елизабет II.

Принц Джордж и принцеса Шарлот вървяха зад ковчега на кралица Елизабет II – тяхната прабаба. Те направиха това дружно с цялото кралско семейство, измежду които и Меган Маргъл.

Най-дълго управлявалият английски монарх умря на 8 септември в замъка Балморал в Шотландия. По протокол погребението се организира 10 дни след гибелта, като в това време се дава късмет на британците да се поклонят пред тленните остатъци на Елизабет II.

Церемонията по погребението на кралицата продължава през целия ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР